A szobordöntők ideológiai előzményeiről

2017. augusztus 25. 10:58

A kommunizmus és a fasizmus után ma a fundamentalista liberalizmus szellemi és politikai diktatúrája jelenti a harmadik totalitárius eszmét.

2017. augusztus 25. 10:58
Szabó László Zoltán
Magyar Idők

„Az ideológiai agresszió hívei komolyan elhitték, hogy ha 150 évvel a történtek után ledöntik a déliek seregeit vezető Robert Edward Lee tábornok szobrait, azzal visszamenőleges hatállyal nyomban meg is szüntetik a rasszizmust és a faji előítéleteket az Egyesült Államokban. Az aktuálpolitikai erőszak azt jelzi, hogy az amerikai és velük az európai balliberálisok szintet léptek, ahonnan már aligha van feljebb (lejjebb). Mi következhet a szobrok után? Könyvek, festmények, filmek, színdarabok, múzeumok, emlékparkok, kiállítások betiltása, átírása, átrendezése?

Ideje kijelenteni: a kommunizmus és a fasizmus után ma a fundamentalista liberalizmus szellemi és politikai diktatúrája jelenti a harmadik totalitárius eszmét. Ide jutott a II. világháború utáni szabad nyugati világ. Újra történelmi időket élünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2017. augusztus 26. 09:11
A könyvek átírása és cenzúrázása is folyamatban van már pl. Mark Twain művei...
yanoo
2017. augusztus 25. 20:32
Láttad a Szexmissziót? :)))))
dakotasámán
2017. augusztus 25. 12:43
"Az aktuálpolitikai erőszak azt jelzi, hogy az amerikai és velük az európai balliberálisok szintet léptek, ahonnan már aligha van feljebb (lejjebb)." aszondja a szerző, - aki politológus, és mint ilyen, természetesen szakmai lapokba irogat, mint a magyar tetűk pl. -, hogy a balliberálisok szintet léptek. mindegy, hogy európában, vagy az usa-ban élnek, ezek olyanok, hogy létszükségletük a szint lépés. hábazmeg, ezekre tényleg vigyázni kell, mert mint a szöcskék, szintet ugranak. de szerencsére itt van nekünk a főgenya, aki mindezt időben észlelte, és tett róla, hogy ne lépkedjenek már mindenhova, újabb szintre pedig pláne ne. ezért aztán kubatov kopaszokat vezényelt pl a választási irodához is, mert úgy hírlett, a következő szintet ott akarják megugrani. meg is tették. már a kubatov kopaszok a téren, hát ja, az erőszak terén. addig a főgenya és lelkes csapata sem tétlenkedett, ők is meglépték az újabb szintet, csak mivel nem kopaszok szerencsés genetikai adottságuknak megfelelően, ezért a korrupció terén alkottak nagyot. igaz szóltak előre, és mertek nagyot lopni. akarom mondani álmodni.
yndi
2017. augusztus 25. 12:28
A liberalizmus vádját mint lángoló pallost hordozzák körbe az országban (miközben semmit nem értenek belőle).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!