Trump elnök száz napja

2017. május 02. 17:18

Még egy, a Trumpcare-hez hasonló nagy politikai bukás, és borítékolható a republikánusok súlyos veresége a jövő évi félidős kongresszusi választásokon.

2017. május 02. 17:18
Dobozi István
Magyar Nemzet

„Amilyen politikai ügyességet mutatott fel Trump a győztes elnökválasztási koalíciójának összekovácsolásában, annyira alkalmatlannak mutatkozott eddig a hatékony államvezetéshez szükséges kormányzó koalíció – nem is beszélve egy kongresszusi kétpárti alapú koalíció – megszervezésében. Ha az elnök nem tanul a Trumpcare látványos kudarcából, akkor újabb politikai vereségekre számíthat a jövő évi költségvetés, de még inkább a húsba vágó, drasztikus változtatásokat ígérő adóreform kongresszusi jóváhagyásában.

Még egy, a Trumpcare-hez hasonló nagy politikai bukás, és borítékolható a republikánusok súlyos veresége a jövő évi félidős kongresszusi választásokon, beleértve a szenátusban jelenleg meglévő vékony republikánus többség szinte biztosra vehető elvesztését. A republikánusok csak abban reménykedhetnek, hogy Donald Trump – politikai tapasztalatokat szerezve és tanulva az eddigi hibákból – fokozatosan belenő majd fehér házi állásába. Azt szokták mondani, ha rossz a főpróba, jó lesz az előadás. Ma itt, Washingtonban kevesen mernének nagy tételben fogadni erre a lehetőségre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. május 02. 20:27
"MN"
néhai Ch.Pilot
2017. május 02. 19:36
Onnan nézve, ahol te állsz, Dobozi ez tűnhet olybá is... :-)
jolly77
2017. május 02. 18:50
a mexikói fal építése is leállt.. "nem futja rá" az idei költségvetésből... az hogy is volt, hogy Amerika marad majd a saját kontinensén és nem megy a hadsereg távoli háborúkba? Obama ennyit nem parádézott Koreában, Szíriában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!