Ne darabolják szét a Műegyetemet

2016. december 16. 07:19

Aki most Műegyetemet amputál, az a hóhérsággal kacérkodik, hacsak nem tudván tudja, hogy az amputált testrész újra kinő, és biztosan szebb és jobb lesz, mint a régi.

2016. december 16. 07:19
Dobránszky János
Magyar Idők

„Használ-e a GTK elcsatolása a Műegyetemnek? Annyiban biztosan használ, hogy ekként garantáltan eltűnik annak a gátlástalan hatalomtechnikai értékrendnek, a voluntarizmusnak az utánpótlása, amelyet a szakadárok vezérképviselőinek közel két évtizeden át tartó egyetemvezetői működése itatott be a patinás intézmény falaiba. De ne feledjük Márait, aki azt mondta egy másik izmusról: a legrosszabb az, ami utána jön. Tény, hogy az amputálás megmentheti egy beteg életét, de az is biztos, hogy amputált lábbal legfeljebb gombfociban lehet valaki gólkirály. Tehát aki most Műegyetemet amputál, az a hóhérsággal kacérkodik, hacsak nem tudván tudja, hogy az amputált testrész újra kinő, és biztosan szebb és jobb lesz, mint a régi.

Végül térjünk vissza a műegyetemi civakodást elunó államtitkársághoz, amely a legnagyobb súlyú szereplő a játszmában. Ő a – bocsánat: A – fenntartó. Ám az államtitkárság nem képviselő-testületi alapon működik, hanem a vezető hozza a döntéseket, ezért egyszerűen adódik a következtetés: a GTK elcsatolásával felérő államtitkársági döntést maga az oktatási államtitkár hozta. Tőle azonban még egyetlen újságíró sem kérdezte meg azokat a részleteket, amelyek nagyon is lényegesek lehetnek, és talán nem is államtitkok. Legalább azt, hogy ő személyesen mikor és kivel tárgyalt először a kezdettől nagyon magabiztos szakadárok nyilvánvalóan régóta elhatározott elszakadási terveiről.

Nem kellene szétverni a Műegyetemet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Neville
2016. december 16. 16:26
Valaki leírhatná közérthetően, mi folyik itt, mert külső szemlélőként egy rohadt nagy káosz.
Senye Péter
2016. december 16. 15:35
Na most melyik legyen a nagyobb, a kis magyar Yale, vagy a kis magyar MIT?
gabor7th
2016. december 16. 12:29
Azt kell nézni, hogy megéri-e. Nem csak pénzügyileg.
Matróz Kommandó
2016. december 16. 10:20
A Műegyetemen már az 1880-as években volt közgazdász képzés, nem is akármilyen. A Corvinus (elődje a Marx Károly Közgáz ) a kommunizmus találmánya. A mérnököknek is kell konyítani a gazdálkodás tudományához és fordítva is igaz, nem baj, ha egy közgazdász el tudja dönteni 50-ről, hogy sok vagy kevés. A GTK leválása az Andor ötlete, ő a sz@rkeverő. Majd az ELTE-ről is meg fog pattanni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!