A nemzetgazdasági minisztérium hülyének néz minket

2016. október 11. 08:35

A minisztériumban nyilván pontosan tudják, hogy mi a pálya. Tudják, hogy az Audi és a Mercedes termelékenysége húzza a hazai gazdaságot, miközben a hazai KKV-k, a kis- és középvállalati szektor hatékonytalanul, alacsony termelékenységgel, gyakran a feketegazdaság szélén egyensúlyozva működik.

2016. október 11. 08:35
B.F
Kettős Mérce

„A minisztérium közleményében gyakorlatilag lesöpri a WEF versenyképességi értékelését azzal, hogy a versenyképesség nem is azt jelenti, amit és ahogy a tanulmány mér. A minisztérium szerint a versenyképesség, idézem:  az, hogy a magyar gazdaság milyen ütemben bővül, növekszik-e a foglalkoztatottság, egyensúlyban van-e az államháztartás, csökken-e az államadósság.

Akkor most egyértelmű, és talán kioktató is leszek: nem, nem azt jelenti. Tesék leülni, egyes! (...)

A minisztériumban nyilván pontosan tudják – mert ott még talán nem tartunk, hogy családtagok és kedves ismerősök üljenek minden államigazgatási poszton –, hogy mi a pálya. Tudják, hogy az Audi és a Mercedes termelékenysége húzza a hazai gazdaságot, miközben a hazai KKV-k, a kis- és középvállalati szektor hatékonytalanul, alacsony termelékenységgel, gyakran a feketegazdaság szélén egyensúlyozva működik.

Azt is tudják, hogy a WEF által felsorolt problémák: a szabályozási bizonytalanság, a korrupció, a bonyolult adórendszer a különadókkal, a képzett munkaerő hiánya, a nem hatékony bürokrácia és a hiányos innovációs kapacitások micsoda terhet jelentenek a hazai gazdaság számára. Tudják, hogy a versenyképesség a maga teljességében fontos, és annak javítása igenis alapvető dolga a gazdasági kormányzatnak. Tudják, hogy a mai gazdasági növekedés semmi, ha a gyermekeink buták lesznek, a szüleinknek nem jut orvosi ellátás, mi pedig belefulladunk a korrupcióba. Tudják, de gyávák és megalkuvók, akik ahelyett, hogy odaállnának Orbán Viktor elé, és azt mondanák, hogy így ne tovább, mert már az orrunkig ér a szar, inkább a szemünkbe hazudnak.

Szégyelljék magukat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. október 11. 19:18
Senki nem mondta, hogy már tökéletes a világ Magyarországon, van bőven mit ledolgozni meg bepótolni. De hogy hatodik éve minden mutató tendenciózusan javul, azt nem hazudhatjátok el! És nem csak az auto export. Hatodik éve rekordalacsony a költségvetési hiány, amilyen azelőtt soha nem volt. Csökken az államadósság. A fizetési mérleg többlete ugyancsak történelmi rekordokat döntöget. Az infláció a béka segge alatt. Folyamatosan bővül a fogyasztás. Az állampapírok kamata rekordalacsony. Stb, stb, stb. Egyenletesen és tartósan javul minden gazdasági mutató. És nem azért, amit minden évben elmondanak a liberális közgazdászok, mert az Orbánnak megint szerencséje van, de majd jövőre úgyis összeomlik az ország.
Dénia
2016. október 11. 19:12
Ja, hogy az audi, meg a mercedes viszi a hátán az országot, semmi más nem történik? Ti miért néztek mindenkit ennyire tök hülyének? Senkit nem zavar, hogy a növekedés egyik motorja a belső fogyasztás növekedése például?
Avocetta
2016. október 11. 15:51
Ti elhiszitek, hogy Marokkóval, Peruval és Macedóniával vagyunk egy szinten versenyképességben, és az olasz korrupciónak többszöröse a magyar? http://reports.weforum.org/global-competitiveness-index/competitiveness-rankings/ Miféle "adatok" alapján képezik ezeket az indexeket? Nevetséges.
tango47
2016. október 11. 13:44
Az írásból kiderül, hogy nem légből-kapott a címben szereplő állítás. Tényleg hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!