Mi az igazság az L. Simon-bekötőút történetéből?

2016. január 29. 19:59

Annyi valótlan állítás jelent meg az ügyről, hogy végül, azt hiszem, nem merték megcsinálni. Ezért meglehetősen haragszom, mert Gárdonynak és az egész térségnek fontos lett volna. Interjú.

2016. január 29. 19:59
Tóth István
Válasz.hu

- Nyáron maga az államtitkár jelentette be, hogy 795 millióból felújítják az utat. Miért maradt ez el?

- Nem tudjuk az okát, de azt gondolom, hogy a sajtóban megjelent támadások miatt. Annyi valótlan állítás jelent meg az ügyről, hogy végül, azt hiszem, nem merték megcsinálni. Ezért meglehetősen haragszom, mert Gárdonynak és az egész térségnek fontos lett volna. Belekevertek minket egy politikai játszmába.

- L. Simon mennyiben lett volna kedvezményezettje a projektnek?

- Azt mondanám, hogy annyiban, mint bármelyik gazda, akinek az út két oldalán van birtoka. Nézzék meg, a borászatához egy kisebb bekötőút vezet, ami mindjárt az elején, nem sokkal a város széle után leágazik a felújításra szánt országútból. Az igazi kedvezményezett Zichyújfalu több mint ezer lakosa lett volna, akik ezen az egyetlen – minősíthetetlen állapotú, majdnem járhatatlan – úton kapcsolódnak a Velencei-tó térségéhez, az M7-es autópályához, Székesfehérvárhoz. Hozzájuk ezen az úton jár a volánbusz, a mentő, ezen járnak dolgozni.

De nekünk, gárdonyiaknak is fontos lenne, mert az agárdi gyógyfürdő évi 80 ezer látogatójából legalább 20 ezren dél felől érkeznek. Van egy külterületi településrészünk, az állami gazdaság egykori majorsága, Csiribpuszta, ahol körülbelül 160-an élnek, többségükben nagyon szegény emberek. Nincs kint óvoda, iskola, a gyerekek buszon járnak be Gárdonyba az úton, a felnőttek közül sokan kerékpárral jönnek be dolgozni, ami most életveszélyes. Miattuk szerettük volna ezt az utat, nem az államtitkár miatt, de annak nyilván örültünk, hogy lobbizott érte. Ő a térség országgyűlési képviselője, miért ne lobbizott volna?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tesze Tosza
2016. január 31. 02:40
Akik nem tudnak hozzátenni csak elvenni azokról meg van a véleményem. A "dögöljön meg a szomszéd lova" stílus nálunk nagyon dívik, ez az ügy is ennek ékes példálya.
Szőke Ciklon
2016. január 30. 19:59
Inkább szenvedjen több ezer ember, köztük baloldaliak is csak nehogy egy fideszes jól járjon. Akárhol építenek valamit, mindenütt találni fideszest, tehát lehet üvölteni, hogy KORRUPCIÓ! Ez a baloldal! Ezért nem jutnak ezek egyről a kettőre. Ez a mi szerencsénk! Csak így tovább!
packó_
2016. január 30. 14:53
De kurva okos kis bolsilibsi ellenzékünk van. Ellenzékből is rombolnak, emlékszünk, hogy mit csináltak kormányon.
brekker
2016. január 30. 14:16
"Az Agenda 2020 elképzelései és az, hogy három olyan megavárost (Rómát, Párizst és Los Angeles-t) leszámítva, melyek már mind rendeztek olimpiát, minden jelölt visszalépett, nagyban növelik Budapest esélyeit. A KPMG szakértője ugyanakkor hozzátette azt is, hogy ha a NOB nem változtatja meg gyakorlatát, hosszabb távon nagy az esélye annak, hogy nem maradnak jelentkező városok a jövőbeni olimpiákra. A 2022-es téli olimpiára például végül csak ketten pályáztak, Almati és a végső nyertes, Peking." http://www.portfolio.hu/ingatlan/infrastruktura/budapestnek_el_kell_adnia_magat_hogy_olimpiat_rendezhessen.226280.html Mire megnyerjük, jószerivel senkit sem fog érdekelni az olimpia. (Különben nem engednék.) Marad a költség, nem lesz bevétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!