Orbán éve

2015. december 25. 11:06

A Fidesz teljesítménye mindig nagyban függött Orbán Viktorétól, de az elmúlt 12 hónapban teljesen nyilvánvalóan ő állította és fordította meg pártja lejtmenetét.

2015. december 25. 11:06
Hancz Gábor
Kisalföld

A Fidesz teljesítménye mindig nagyban függött Orbán Viktorétól, de az elmúlt 12 hónapban teljesen nyilvánvalóan ő állította és fordította meg pártja lejtmenetét. Mindez persze elsősorban a menekültválság kezelésének köszönhető, amely utólag akár tükörsima útnak is tűnhet, pedig valójában egymást érték a bukkanók. Hogy Orbán titkosszolgálati vagy más információk ismeretében, esetleg csak a jó (le)támadónak szerencséje is van igazságát erősítve állt bele mindenkinél korábban a Charlie Hebdo elleni merénylet után ebbe az ügybe, nem tudni, mindenesetre most már az ellenkező politikai térfélen is többen elismerik problémamegoldásának helyességét a liberális Konrád Györgytől a szocialista Hiller Istvánon át az LMP-s Sallai R. Benedekig. Kár, hogy közben mellékhatásként az amúgy sem túl nyitott ország még bezárkózottabb lett. Ma úgy látszik, hogy – hacsak nem jön egy világgazdasági vagy belpolitikai kataklizma – nem a 2018-as, hanem a ’22-es választás győztesének a kiléte a kérdés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Casus Belli
2015. december 26. 19:11
Orbán mire észbekapott, már minden migráns gond nélkül átjött a határon.
kukagyerek
2015. december 26. 10:41
"Orbán éve" ....... Meg a Lőrinc barátjáé!
torresG4
2015. december 26. 08:34
A Magyar választópolgárok rájöttek, hogy a balliberális oldal a nemzetünk sírásója, az identitás nélküli, kócos proligyerek Gyurcsánnyal az élen....sajnos a gyurcsányizmus nyóóóc éve súlyos károkat okozott....
kurbitalis
2015. december 25. 23:13
"mindenesetre most már az ellenkező politikai térfélen is többen elismerik problémamegoldásának helyességét a liberális Konrád Györgytől a szocialista Hiller Istvánon át az LMP-s Sallai R. Benedekig." Ne legyünk ennyire naívak. Ahhoz, hogy ezt a kormány meg tudja lépni, támogatók is kellettek. Európában a legnagyobb létszámú zsidó diaszpóra Magyarországon él. Tulajdonképpen itt van az európai központjuk. Itt rendezik immár egy évtizede, minden évben a világ zsidóságának legnagyobb és legnépszerűbb kulturális találkozóját, és mi "nyertük meg" a "zsidó olimpia" megrendezésének jogát(ez is miféle bizarr ötlet, amikor a több évezredre visszanyúló görög olimpiának egészen más a szellemisége, mindenesetre nem vérségi, és nem egyetlen néphez kötődő, de ez már messzire vezetne...). Szóval: az izraeli külügyminiszter nyilatkozott, hogy támogatják Orbán Viktor "kerítés programját", hogy az itt élő zsidók először magyarok, aztán zsidók; a német zsidó tanács vezetője is Orbán mellett nyilatkozott, és néhány honi zsidó vezető után Konrád jól megmondó főinkvizítor is letette a voksát a kerítés mellett, hsngsúlyozva, hogy ettől függetlenül Orbánt gyűlöli, mint Bendegúz a kukoricagölödint. Megfejelve azzal, hogy az USA nagykövetét visszarendelték a rosszul időzített nyilatkozata után, és a "Magyarországnak joga van a határait megvédeni" ukázzal tért vissza a fejmosás után. Szóval, ezeket a tényeket ne hagyjuk figyelmen kívül. Ahhoz, hogy tartani tudjuk magunkat, bizonyos érdekeknek találkozniuk kellett. De azt főleg ne, hogy mindezek ellenére Soros és hadsereg változatlanul támadja a magyarokat, a kormányt, a keresztényeket, és mindent, ami vélhetően, vagy valóságosan magyar. Nem fekete-fehér, de nyilván Orbán megpróbál minden helyzetben és helyzetből a magyarság számára kedvezőbb pozíciókat kihozni, megteremteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!