Nem tudok nyelveket, ahogy hegedülni sem tudok

2015. november 29. 15:23

Észrevettem, hogy a masszőröm korábban néha nem adott nyugtát, most pedig mindig, de azt mondja, hogy ennek semmi köze a feladatomhoz. Interjú.

2015. november 29. 15:23
Tállai András
hvg.hu

HVG: Életrajzában nem láttuk nyomát nyelvvizsgának, de elődje dicstelen szereplésére emlékezve megkérdezzük: ugye nem kellene tolmács, ha az amerikai nagykövetségen lenne dolga?

Tállai András: Nem lesz ott dolgom, legalábbis olyan jellegű nem, mint Vida Ildikónak. Ha a munkám során nemzetközi feladatom lesz, akkor segítséget kell kérnem, ezt el kell ismernem. Túl régen születtem, akkoriban nem volt elvárás a nyelvtudás az egyetemen. Így elmaradt, ahogy hegedülni sem tudok.

HVG: Az adóügyek főfelelőseként mennyire tud majd civil maradni, ha kis stikliket lát? Ön mindig kér számlát?

T.A.: Észrevettem, hogy a masszőröm korábban néha nem adott nyugtát, most pedig mindig, de azt mondja, hogy ennek semmi köze a feladatomhoz.

HVG: Egyébként hogy emlékszik, járt valaha is túl az adóhivatal eszén?

T.A.: Az adótanácsadói szakma arról szól, hogy törvényesen, jogszerűen, de az adózói érdekeket védve járjunk el. Mindig azt mondtam az ügyfeleimnek, hogy az adót meg kell fizetni – volt, aki ezért ott is hagyott –, de nyugodtak lehettek abban is, hogy ha ellenőrzést kapnak, mindent rendben találnak náluk.

HVG: Saját adózását illetően mennyire innovatív? Hibátlanul ki tudja tölteni a bevallását?

T.A.: Az utóbbi két évben már a feleségem készítette el a bevallásomat, elektronikus úton, de csak azért, mert nem volt rá időm. Amúgy én is ki tudnám tölteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimfak
2015. november 30. 11:03
Varjuk meg , hogy hogyan teljesit, utana itelkezzunk! Sok tehetseges embert ismerek akik nem beszelnek nyelvet, de olyat is aki tobb nyelven beszel, de nem vitte semmire alkalmatlansaga miatt.
Valodi
2015. november 30. 10:34
Tállai nyilatkozza: "Középiskolás koromban tényleg KISZ-tag voltam, az első munkahelyemen pedig az igazgató közölte, hogy be kell lépnem a pártba, amit 24 évesen, az apám akarata ellenére meg is tettem. De az első adandó alkalommal elbúcsúztunk egymástól. A volt főnököm az ellenfelem volt az 1998-as parlamenti választáson, és az első forduló után még vezetett, de fordítottam." ... az én szavazatommal is... hogy tört volna el a kezem!
egyetmondok
2015. november 30. 08:18
Ha mindenkiből olyan nagy embert csinálna a miniszterelnök úr,mint Tállai urunkból,akkor mindenki adna számlát. Ezt kell tenni,és felderülünk.
NagyPál
2015. november 30. 01:12
"Túl régen születtem, akkoriban nem volt elvárás a nyelvtudás az egyetemen." - ez azért aranyos mert ez a fószer nem egyetemre, hanem főiskolára járt...!! Hazudunk? Hazudunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!