A romokat betemetni, az útépítést folytatni!

2015. október 10. 16:52

Tegnap Gy. Németh Erzsébettel Bonyhádon jártunk, hogy megnézzük, hogyan áll a múlt héten megtalált gótikus plébániatemplom feltárásának és későbbi bemutatásának ügye. Nos, rosszul.

2015. október 10. 16:52
Vágó István
Facebook

Tegnap Gy. Németh Erzsébettel Bonyhádon jártunk, hogy megnézzük, hogyan áll a múlt héten megtalált gótikus plébániatemplom feltárásának és későbbi bemutatásának ügye. Nos, rosszul.

Illetve az örökségvédelmi hatóság és a bonyhádi önkormányzat szerint jól. Ezt írják: »…az előkerült régészeti emléket a helyszínen kell megőrizni, a régészeti emlék részlegesen sem bontható. Ennek értelmében a műemlék megvédését szolgáló műszaki megoldáson dolgozik a tervező az elfedés érdekében.«

Lefordítom: a romokat betemetni, az útépítést folytatni! Hiszen »a beruházás tervezett befejezési időpontját várhatón nem módosítja az eddig végzett régészeti munka.«

Az Index kedden írt arról, hogy Bonyhádnál az épülő 6-os út és az október végi átadási határidő miatt a beruházó önkormányzat úgy dönthet, egyszerűen betemeti a feltárt középkori gótikus templomot, és megépíti fölötte az utat.

Minden jel szerint ezt a döntést hozták meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2015. október 12. 01:59
Meg is töcskölted?
Gregorius
2015. október 11. 20:49
A szerencsésebb sorsú országok (Itália, Franciaország etc.) tömve vannak a XVI. vagy korábbi századokból származó emlékekkel. Nekünk a középső területeken a hódoltság miatt szinte semmi nem maradt, ezért kellene megbecsülni ezt a nem várt helyen előkerült (nem dombtetőn van) viszonylag jobb állapotú romot, hiszen ez annak az emléke, hogy őseink itt is éltek valamikor.
Karbantartó9
2015. október 11. 20:09
Ahogy Nagyferó mondaná a Ford Fairlaneben: hát ti kik vagytok? Fasz és szopó?
kuwiq
2015. október 11. 16:31
Ha a képek nem csalnak, és tényleg onnan vannak, van vagy egy sor téglányi rom. Ha az őszi szél befújja levelekkel, már nem is lehet látni. Azt, hogy gótikus, nyilván a törmelékből szűrték le, meg a korából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!