Baromi jó politológusok

2014. október 05. 12:14

Mert hát ez a helyzet: nemcsak Orbán Viktor érzett rá a néplélekre, hanem a nép egyre nagyobb részének a lelke is Orbán Viktorra.

2014. október 05. 12:14
Tokfalvi Elek
hvg.hu

„Mert hát ez a helyzet: nemcsak Orbán Viktor érzett rá a néplélekre, hanem a nép egyre nagyobb részének a lelke is Orbán Viktorra. Egészen addig a pontig, amíg az 1989 óta egyfolytában meglevő, és a néplélektől, vezérszükséglettől és hasonlóktól teljesen független kétharmados rendszer lehetővé nem tette, hogy teljhatalmat szerezzen magának, és többek között a választási rendszert is úgy alakította át, hogy ezt nagyon nehezen lehessen elvenni tőle.


Tény, hogy ha ez a politika, Orbán magasan kiemelkedik a magyar, sőt az európai mezőnyből, úgy játszik a tömegemberen, »mint virtuóz a hangszerén«, ahogy Oakeshott mondja a leaderről. Csak ez biztos nem a kormányzás. Arról Lánczi professzornak kevés mondanivalója van. Példának a rezsicsökkentést hozza fel mint zseniális húzást, de erről rögtön meg is mondja azt, amit józan ésszel is látni lehet: hogy ez eszköz, amellyel »olyan politikai előnyre tesz szert feltehetően, amire nincs válasza az ellenfeleinek«.

A valóságban a jó kormányzás eredménye, ugye, az volna, ha például a nettó reálkeresetek elérnék legalább a nálunk mélyebbről indult posztkommunista országok szintjét, mert már egy ideje nem azzal a pár százalékkal alacsonyabbak Magyarországon, mondjuk, Észtországhoz vagy Lengyelországhoz képest, amennyivel a rezsicsökkentés most átmenetileg besegít.

A néplélek ismerete azt jelenti, hogy ha ezt a tényt eltitkolom, és óriásplakátokon meg tévéreklámokban sulykolom, hogy eddig mi fizettük az Unióban a legmagasabb rezsit, minő igazságtalanság, és még az igazságnak azt a felét  is csak eldugott honlapokon teszem hozzá, hogy »az átlagfizetéshez képest« – szóval olyat hazudok a népnek, amit szívesen elhisz, mert szeret gyűlölni valakit, aki kiszúr vele, észre sem véve, hogy miattam (is) rossz neki.

Orbán kimagasló tehetsége pedig azt jelenti, hogy az ellenzék nem hogy leleplezné hosszú távon népnyomorító hazugságot, de még meg is szavazza.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. október 06. 10:42
O.V. csak egy nagyon egyszerű igazságnak akar érvényt szerezni. Annak, hogy Magyarország legyen a magyaroké. Hogy ez másnak nem jutott eszébe?
puszika
2014. október 05. 19:29
Kedves Tökfalvi/szándékos!/ Az ügyefogyottság jellemzője az,amikor az író/jelen esetben Tökfalvi/a a HVG hamis teóriájára építi fel elméletét. Ügyes is lehetne ez a módszer,de annyira kilóg a megfelelés izzadmányos igyekezete,hogy politikával foglalkozó mezei kommentelő is csak nevet.Hangosan nevet,azon a kényszeres igyekezeten, ami Tökfalvi médiamunkás itt bemutat!! Olyan tájékozatlanságról tesz bzonyságot,ami már a magyar médiában is párját ritkítja!!!!
teljesenertelmetlen
2014. október 05. 19:24
"népnyomorító hazugság" az a baj elvtársak, hogy a nép ezt valahogy nem érzi. Biztos a néppel van a baj. Ti mondjátok neki, hogy megnyomorodik, de ez a fránya nép csak nem akarja érezni. Sőt.
hátakkor
2014. október 05. 18:39
ezt a rezsicsökkentést nem tudják megemészteni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!