A liberális államról és a várható hisztiről

2014. július 28. 09:06

Orbán tehát arra célzott, hogy miután a rendszerváltás révén csupán egy „liberális” de nem keresztény-szociális államra futotta, így az új Alaptörvénybe már ennek, az Európa szerencsés felén 70 éve felépülő konzervatív, munkaalapú társadalomnak egy új verzióját foglalták bele.

2014. július 28. 09:06
B. Boogieman
Tutiblog

„Orbán tehát arra célzott, ami amúgy történelmi tény, hogy miután a rendszerváltás révén csupán egy »liberális« de nem keresztény-szociális államra futotta, így az új Alaptörvénybe már ennek, az Európa szerencsés felén 70 éve felépülő konzervatív, munkaalapú társadalomnak egy új verzióját foglalták bele és teremtik meg a dupla kétharmad révén. Itt is van történelmi előkép, ugyanis hasonló felhatalmazással, az egyébiránt az akkori baloldal által szintén lefasisztázott, az eurobaloldal születésének tekinthető ’68-as eseményekkel megingatni szándékozott Charles De Gaulle rendelkezett Franciaországban az ötvenes-hatvanas évek fordulóján ilyennel, és hozta létre az Ötödik Köztársaságot, ami megszüntette a francia »liberális államot«, hogy egy hatékonyan kormányozható »konzervatív« államszervezettel helyettesítse. 

Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne Franciaország jól működő plurális demokrácia (Orbán erre is célzott) és franciák egész jól elvannak a De Gaulle által megteremtett Ötödik Köztársaságban, szóval elvi akadálya nincs annak, hogy ebben a »nem liberális természetű« államban akár olyan huncutságok is megtehetőek legyenek idővel, mint amilyen a melegházasság intézményének bevezetése volt pár hónapja. Ahogyan a minden »konzervatív államok« mintájának számító Angliában is van ilyen intézmény. Ugye mondani se kell: a liberális állam eszménye, és a liberális kormányzás, liberális eszmék hirdetése, megvalósítása, politikai érvényesítése még csak nincsenek is köszönő viszonyban, tehát a baloldali kommentárok 90 százalékát, mely erről szól, spam-szűrőre lehet tenni innentől, hiszen Orbán eleve egy szót sem szólt eme eszményekről, hanem végig az állam rendjéről, karakteréről és szerepéről beszélt.

Térjünk tehát vissza ehhez a liberális állameszményhez, ami ellen Orbán ma felszólalt, s melynek egyetlen propagátora a valóságban Amerika, amelyik egy másik kontinensen, másik történelmi tapasztalattal, ugyanakkor elég nagy erőkkel tolja a világban ezt az »éjjeliőr állam« dolgot. Kapaszkodjunk most azonban meg: azon belül is főleg a konzervatív, republikánus Amerika áll ezen berendezkedés mellett, hisz az amerikai »liberálisok«, az ottani baloldal épp most »bontja le« az amerikai liberális államot a republikánusok legnagyobb hisztije közepette, és vezet be olyan példátlan »kommunista« piramisjátékot, mint a társadalombiztosítás és az állami nyugdíj. A republikánusok meg vannak őrülve attól, hogy az állam »beleszóljon« az egyén ügyeibe, és »pénzpocsékoló programok százait« indítsa, melyben olyan horrorisztikus dolgok fordulnak elő, hogy diszkriminatív módon az állam csak feketéknek ad ösztöndíjat, és »adminisztratív eszközökkel« segíti a spanyolajkú lakosságot! Hallottak már ilyet? Olyan elképesztő ötletei is vannak az Obama-adminisztrációnak, mint a pénzügyi szervezetek extra profitjának megadóztatása, de itt abba is hagyom, mielőtt a »liberális amerikai állam alapjait megborító, az Alapító Atyák demokráciáját felszámoló, kommunista étatista szörnyűség«, azaz a baloldali, liberális Obama-adminisztráció további gaztetteitől agyvérzésben hullik el a kánikulába amúgy is kifáradt baloldali értelmiségi társulat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. július 28. 10:43
PCgagyisták, Politikai korrektek, pénzben oldott szocialisták, másságügynökök, egyenlőségparaziták, sorozatnácizók, ballibák, szabadságdílerek, méltóságüzérek, mószerkommandósok, jogkalmárok, kékek, zöldek, vörösök ismertetőjegyei: 1. Államformájuk: Szófosó maffia 2. Zászlójuk színei: Kék, zöld, vörös 3. Himnuszuk: Szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni, énekli: Conchita Wurst 4. Címerük: Dollárt ábrázoló mezőben kettős mérce 5. Pénznemük a HABLATY= 100 DUMA, ami mögött nincs fedezet 6. Főtevékenységük: Manipuláció 7. Fedőtevékenységük: Piszkos vízzel mosogatás 8. Módszerük: Mószer, vagyis nihillel higított hazaárulás 9. Hobbijuk: Zavarosban halászás 10. Pihentető szabadfoglalkozásuk: Rivaldafényben sütkérezés 11. Kábítószerük: A hatalom. Hiánya hisztériás rettegést, aggódást okoz, mely viharosan terjed. 12. Nyelvük: Piszigagyi 13. Kitüntetésük: A Balliba térdszalagrend, az alábbi körirattal: Szégyen arra, aki jóra gondol. Hosszabb idő után megfigyelhető tulajdonságaik: 14. Békevággyal álcázott fanatizmus, ellenségkép, harciasság, háborús politika támogatása 15. Erkölcsi elvekre való hivatkozás, kettős mérce 16. Gyakorlatiasan áldozzák föl „elveiket”, ha épp arra van szükség 17. Ezeket az elveket viszont előszeretettel kérik számon. MÁSOKON! 18. Hatalmas kritikai érzék, /USA, Izrael tabu/ 19. Zéró önkritika 20. Az áldozat szerepében való tetszelgés, üldöztetési mánia, rettegés, aggódás hangsúlyozása 21. Folyamatos nácizás, antiszemitázás, rasszistázás 22. Magamutogatás, szereplési viszketegség 23. Vonzódás a süketelős foglalkozásokhoz, újságíró, kritikus, esztéta, filozófus 24. Bonyolult, zavaros fogalmazás, homályos tartalmú szavak használata 25. Öndokumentáció, és az önmaguk alkotta hírességek, sztárok imádata 26. Díjak, elismerések egymásnak adományozása 27. Egymás hibáinak elhallgatása, mentegetése 28. Család, nemzet, haza hervasztó bemutatása 29. A keresztény vallás, különösen a katolikusok lejáratása 30. Hajléktalanok, bevándorlók látványos pártolása szavazatokért, de más pénzén 31. Melegek, transzvesztiták, leszbikusok, szinglik népszerűsítése 32. Pontos adatok, konkrétumok kerülése, félremagyarázása, meghamisítása, elhallgatása 33. A közérdekre hivatkozva a saját érdekeik képviselete 34. Különböző mozgalmak, szervezetek felhasználása a saját érdekeik védelmében 35. Nemzetközi és belső kapcsolatrendszer, családi alapon való politikai folytonosság
gregoripehh
2014. július 28. 10:25
Ez szerintem öszödi beszéd volt. Kiváncsi vagyok meddig tart, mire mindenki megérti, hogy el kell hajtani, mint a csótányt. Az egyetlen különbség csak az, hogy nem kurva anyádozott ez a böszme, de ugyanaz a szint. Hiába, mindkettő exkomcsi kisztitkár.
Tintamin
2014. július 28. 10:15
Nem tudom, ez a tutiblog honnan jött, de rendesen benne van a kormányfői ánuszban. Amikor Viktor valamit kiköp, és azt elkezdi továbbmagyarázni, hogy az milyen jó. "Munka alapú társadalom": ezt a bullshit-et Viktor sem érti, de a tuti gyerekek már vágják, hogy ez a királyság. Skizó.
Ouroboros
2014. július 28. 10:08
Ez miez? Nem lehetett volna helyette egy Straub Dezső-nótafélóra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!