Óriáspolipok Orbán medencéjében

2013. július 02. 13:23

Ha meg akarsz szerezni valamit, ne fáraszd magad azzal, hogy kimész a piacra, ajánlatot teszel vagy alkudozol, hozz inkább egy törvényt.

2013. július 02. 13:23
Fekete Emese
Komment.hu

„A törvény szándékával egyébként még akár egyet is lehet érteni: a vidék bankjára ráfér a tőkeinjekció, elkél a modernizáció és a szervezettség, hiszen időnként meg-megroggyan egy takarékszövetkezet. Ami vállalhatatlan, az a módszer és az üzenet: ha meg akarsz szerezni valamit, ne fáraszd magad azzal, hogy kimész a piacra, ajánlatot teszel vagy alkudozol, hozz inkább egy törvényt, ne adj a másiknak gondolkodási időt, zsarold meg, vedd el, amije van, ha önként nem adja – ezt tanultuk már a magán-nyugdíjpénztári és most a takaréktörvényből is.

Ha a törvény hatályba lép (Áder Jánoson a világ szeme, már csak az ő szignója hiányzik), akkor innentől kezdve az állam vagy a neki kedves üzleti körök szinte bármire, bármikor ráteheti a kezét. Nem kell hozzá más, mint egy »lex specialis«, amely minden szokásos törvényt megelőzve bárkit – az államot vagy egy bizonyos befektetői kört – beemelhet a tulajdonosok közé, és totálisan felrúghatja az addigi szabályokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. július 02. 16:55
Jó ötlet. Kár, hogy csak a hatalmon lévők tehetik meg.
Agricola
2013. július 02. 16:48
Fekete Emese pihent propagandista agyában minden leegyszerűsödik: „ ha meg akarsz szerezni valamit, ne fáraszd magad azzal, hogy kimész a piacra, ajánlatot teszel vagy alkudozol, hozz inkább egy törvényt, ne adj a másiknak gondolkodási időt, zsarold meg, vedd el, amije van, ha önként nem adja – ezt tanultuk már a magán-nyugdíjpénztári és most a takaréktörvényből is.” A túlokos Fekete Emese leragadt a magánnyugdíjpénztár lenyúlásánál, holott már a Bajnai kormány is rájött: „Törököt fogtam, de nem ereszt. A Horn kormány alatt létrehozták a manyup rendszert ami hatalmas összegeket vont ki a felosztó-kirovó rendszerből és hatalmasra duzzasztotta annak hiányát. A Bajnai kormány észlelte a manyup rendszer katasztrofális hatását és főtanácsadója Kun János neves közgazdász különböző fórumokon köztük 2009-ben a közgazdás vándorgyűlésen kemény szavakkal bírálta a manyup rendszert: "A kötelezően fizetendő nyugdíjjárulék negyedét ugyanis – az immár csaknem 3 millió tag esetében - a magánnyugdíjpénztárak kapják, ami a nyugdíjbiztosítási alap hiányát növeli. Ezt a központi költségvetésnek kell kipótolnia. A pénztárak miatti hiány a tb-kasszában (a 2009 évben) 354 milliárd Ft, emellett nagyjából 150 milliárd Ft a pénztárak miatt létrejött államadósság kamatterhe – fejtegette a közgazdász." A Bajnai kormány, noha látta a helyzetet mégsem állt ki főtanácsadója, Kun János javaslata mellett, miszerint meg kell szüntetni a manyupokat, mivel a soron következő választásokat mindenáron meg akarták nyerni( az MSZP-nek), ezért a manyupokban érdekeltek támogatását nem akarták elveszíteni.
BőröndÖdön
2013. július 02. 16:02
Tökéletes írás,ez orbanisztán lényege,és ez lesz remélhetőleg a veszte is...
ballada
2013. július 02. 15:34
Gratulálok Orbán urnak jól beolvasott az eu vezetőknek.Határozottan jó hogy élőben közvetítik.Hajrá Orbán úr.Nagyszerű beszéd volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!