Vörös kártya

2013. január 07. 10:40

Ma az unortodox lett az ortodox. Ez magyarul azt jelenti, hogy a politikusok a pénzt önkényesen elveszik azoktól, akiknek van, akik megdolgoztak érte, megtakarították túlzott fogyasztás és eladósodás helyett, jó döntéseket hoztak és szorgalmasak voltak.

2013. január 07. 10:40

„Ma az unortodox lett az ortodox. Ez magyarul azt jelenti, hogy a politikusok a pénzt önkényesen elveszik azoktól, akiknek van (gazdagoktól, átlag megtakarítóktól, nyugdíjasoktól és a vállalatoktól), akik megdolgoztak érte, megtakarították túlzott fogyasztás és eladósodás helyett, jó döntéseket hoztak és szorgalmasak voltak. A lényeg, hogy elveszik. Az úgy nevezett társadalmi szolidaritás jegyében, többnyire a felelőtleneket támogatják a felelősen gondolkodók pénzéből - ez az unortodox evolució. Mindenki máskép csinálja, ahogy a népszerű sláger is fogalmaz. Van, aki adóba csomagolja, van, aki egyszerűen államosít, van aki illetéknek nevezi és van, aki szolidaritásnak. Egy részét a rokonaik és barátaik cégein keresztül állami megrendelések keretében »átallokálják«, másik részét felelőtlenül kezelt költségvetésük foltozgatására, illetve adósságuk - jó esetben – szinten tartására szánják, illetve odaadják explicit módon vagy az infláció révén a felelőtlenül eladósodó hitelfelvevőknek.1 Nem a szegényeknek, mert ennyi pénzből a fejlett világban meg lehetne szüntetni a szegénységet. Állítólag a középosztálynak. Mint látni fogjuk ez sem feltétlenül igaz. (...)

Bár Magyarország látszólag más pályát követ, hiszen ránézésre és az ellenzéki szólamok szintjén a »tehetősek« felé csoportosítja át (az adórendszeren, a devizahitel probléma rendezésén, a szociálpolitikán keresztül) a jövedelmeket, valójában ugyanaz történik. Gazdasági és morális, mi több alkotmányos megalapozottság nélküli voluntarista tervgazdálkodás keretében az »innen elvesszük és odatesszük« nem túl szofisztikált (terv)gazdaságpolitikája és »erőforrás allokációja« zajlik. Meg is van az eredménye. Stagnálás, tőkemenekítés, leépítések és visszaeső beruházások ameddig a szem ellát. A választási program egymillió új munkahelye ugyan időarányosan teljesül: egyre több magyar talál munkát. Apró gond, hogy nem Magyarországon, hanem külföldön. Unortodox munkahely teremtés és gazdaságpolitika a javából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. január 08. 02:19
"Ma az unortodox lett az ortodox. Ez magyarul azt jelenti, hogy a politikusok a pénzt önkényesen elveszik azoktól, akiknek van, akik megdolgoztak érte, megtakarították túlzott fogyasztás és eladósodás helyett, jó döntéseket hoztak és szorgalmasak voltak." A fentiek mindegyike jellemző rám - mégsem érzem úgy, hogy bárki meglopott volna. Ha valakinek az értékteremtő(?) munkája (bankár) és az érte kapott javadalmazás között oly égbekiáltó különbség van, mint önnek, is, kedves uram, akkor az hallgasson - de nagyon mélyen!
Tündér_Lala
2013. január 07. 16:55
A cikkírónak keserű a szar is.(Mindent és mindennek az ellenkezőjét is kritizálják.) És szögezzük le, a szakértő elvtársaknak fogalmuk nincs, hogy mit kezdenének az országgal.
Sándor
2013. január 07. 16:41
A csaló, élősködő kommunista tolvaj… http://www.youtube.com/watch?v=JimrrvV_fv8&feature=youtu.be
Sándor
2013. január 07. 16:39
2008-ra aztán igazi SZOCIALIZMUS lett.. 1956-ban János bácsit több társával együtt a pártbizottságra rendelik. Úgynevezett "fejtágító" szemináriumon vesznek részt. A sok "süket-sóder" elhangzása után az előadó a felmerült kérdésekre válaszol. – Előadó elvtárs - kérdezi János bácsi -, milyen lesz az igazi szocializmus? – Jöjjön ide, János bátyám – szólt az előadó -, nézzen ki az ablakon, mit lát? – Az előadó elvtárs nagy, fekete kocsiját! - szól az öreg. – Na látja, ha mindenkinek olyan kocsija lesz, akkor lesz a szocializmus! János bácsi hazaérkezése után összehívja a falugyűlést. – No, emberek, én most megmagyarázom maguknak, milyen lesz a szocializmus, az elvtársakkal! Nézzenek ki az ablakom, mit látnak? – Hát mi nem látunk mást, mint Jankót, a falu bolondját, az énekes kódist, hátán a tarisznyájával! – Na látják! Ha mindenkinek olyan kódistarisznya lesz a nyakában, az lesz az igazi szocializmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!