Bajnai éljen meg 25 ezerből!

2012. december 07. 22:17

A Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc tejtestvéri kapcsolatát és közös bűneit bemutató civil kampányra adott hat oldalas magyarázkodást hosszan lehet taglalni (és cáfolni).

2012. december 07. 22:17
Huth Gergely
Huth Gergely
Polgár Portál

„Jézus Mária! Látták Bajnai Gordon a CÖF-öt, a CET-et és a Békemenet résztvevőit álcivileknek nevező »tévéüznetetét«? (Apropó, emlékeznek Gyurcsány hasonló üzeneteire?) Nézzenek bele Bajnai szemébe, hallgassák a szavait! Ő a Bádogember! Nincs lelke szegénynek, csak néz a kamerába, mint egy tükörponty, és hazugságokat dadog az olvasógépről. Mögötte szánalmasan művi háttér (talán az őszödi beszédet is odatették arra a könyvespolcra) és mindez egy még szánalmasabban semmitmondó, hideg-rideg honlapon, mintha a Bajnai-csapatban kizárólag bádogemberek dolgoznának.

Minden esetre ez a mi 2009-ben égből pottyantott (senki által meg nem választott) miniszterelnökünk egy levelet is mellékelt a tévéműsor mellé, amiben leszögezi, hogy nem teszik meg azt a szívességet »a rezsim haszonélvezőinek, hogy folyamatosan az összeesküvés-elméleteik és vádjaik miatt« magyarázkodjanak. Majd magyarázkodnak hat oldalon keresztül.

Az internetes tévéüzenetben Bajnai azt állítja, hogy »nem létező álcivilek, álságos, hazug lejárató kampányt« folytatnak, az »ön pénzéből«. Ez persze részben igaz, hiszen a kampány adományokból folyik. De már megint ez a fantomozás, álcivilezés! Miért gondolja ez a Bádogember, hogy a győztes stratégia az, ha levegőnek, fantomnak nézi a civil összefogás és a Békemenet mögött álló százezreket? Miért nem tanult Gyurcsány esetéből, aki végső soron abba bukott bele, hogy »hazudott reggel, éjjel, meg este«?

Legutóbbi cikkünkben azt az »átlátszó« vádat kommentáltuk, hogy a CET-et fantomszervezetek alapították, miközben létező civil szervezetek hús-vér képviselői hitelesítették aláírásaikkal, majd megjelenésükkel a parlamenti felsőházi termében a fórum létrejöttét. Most a bádogcsapat kedvéért a cikk aljára másoljuk a CÖF emlékezetes eseményeit megörökítő filmdokumentumokat. Ez lenne a nem létező összefogás?

A Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc tejtestvéri kapcsolatát és közös bűneit bemutató civil kampányra adott hat oldalas magyarázkodást hosszan lehet taglalni (és cáfolni). De mielőtt erre mi, vagy más veszi a fáradságot, hadd emeljünk ki belőle néhány nagyobb »őszödizmust«:

1) A Hajdú-Bét-ügy

Bajnai bádogcsapata azt mondja, hogy »a Hajdú-Bét ügyben semmi sem úgy igaz, ahogy a Fidesz állítja, a sulykolás azonban nem volt eredménytelen: a libázás mára sajnos megragadt a fejekben. A lejárató kampány kitervelőinél senki sem tudja jobban, hogy minél többször mondanak el egy hazugságot, annál több ember kezd el hinni benne, csak pénz, paripa, fegyver kell hozzá. Azoknak pedig nincs híján a kétharmados rezsim…« (Istenem, ezt a cinizmust, a rablóprivatizáció nyertesétől és az amerikai alapítványi pénzek legfőbb kedvezményezettjétől…) Szóval a szöveg úgy folytatódik, hogy a (Bajnai vezette) »Wallis minden tartalékpénzét a Hajdú-Bét-válság kezelésére költötte, az utolsó pillanatig próbálta menteni a céget.« Ez aztán az ötcsillagos őszödizmus, emlékezzünk csak az oknyomozó cikkekre és a feltárt dokumentumokra! Amit Bajnaiék ott csináltak, arra a köznyelv a »csődbüntett« kifejezést használja, még akkor is,ha az ügyben folyt impotens bűnügyi eljárások erre végül nem tudtak, vagy nem akartak kellő bizonyítékot találni. A pénz minden esetre kifolyt a Hajdú-Bétből és nem fordítva. A bádogcsapat Bajnai védelmében nem szégyenkezik azt is leírni, hogy egyfelől természeti csapások, jelesül a madárinfluenza rémhíre okozta a baromfihús feldolgozó óriáscég tönkremenetelét (hát persze, róka rege róka), másrészt, és itt figyeljenek: »politikai csapások«, mert a »Fidesz kormányzat 2001-ben és 2002-ben két lépcsőben a minimálbért közel duplájára emelte, amitől a Hajdú-Bét bérköltségei az egekbe szálltak«. Véssük jól a fejünkbe a szociálisan érzékeny Bajnai Gordon szavait! Az ő álmainak Magyarországán a 25.500 forintos (a felhánytorgatott emelés előtti) minimálbér a menő! Éljen Bajnai Gordon huszonötezerből! Ez tényleg bádogember, kifelejtették belőle a lelket!

2) Bajnai növelte az államadósságot

A brosúra szerint ez hazugság, ám ahelyett, hogy cáfolnák, hosszan hozzák a válságkezelésük eredményeit. Ez is durva őszödizmus, mert bár Bajnai-kormány ugyan valóban stabilizálta némiképp az országot a gyurcsányi ámokfutás után, de ezt a felnyalt húszmilliárd eurós IMF-hitelből tette, aminek szinte teljes törlesztését 2010 és 14 közé, az Orbán-kormányra hagyták, nyilván balliberálisok »utánam az özönvíz« jól ismert gyakorlata alapján. Ráadásul az államadósság így is nőtt, akkor érte el a mindenkori magyar rekordot. Emlékeztetőül: Bajnai Gordon a GDP-hez mérten 81 százalékos adóssággal adta át a kormányzást, majd az Orbán-kabinet ezt az adósságot az ország lakosságának verejtékes áldozatvállalásával 74 százalékra csökkentette, ami a gyakorlatban forint-ezermilliárdok visszafizetését jelenti. És ne felejtsük el azt sem, hogy Bajnai Gordon volt a Gyurcsány-kormányzás egyik gazdaságpolitikai kulcsembere, kormánybiztosként, majd gazdasági miniszterként. Hazugság tehát, hogy a civil kampány állítása hazugság.

Egyelőre ennyit, a fentiek tükrében érdemes olvasgatni a bádogcsapat brosúrájának többi szánalmas magyarázkodását, amely sokszor már tartalmazza is önmaga cáfolatát, az »az úgy volt, hogy« típusú körmondataival.

Hátra nem dőlhetünk, mert ebben az országban 2002-ben Ron Werber, Kovács László és Medgyessy Péter (már akkor is Gyurcsány Ferenc büszkén vállalt háttérmunkájával) egy ócska köteles trükkel, meg a határon túli nemzettársaink le(huszonhárommillió)románozásával magához tudta ragadni a hatalmat. De ez a Bajnai mögött álló bádogcsapat gyengébb, mint gondoltuk...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2012. december 08. 15:34
Eddig sem az eszéért szerettük Gergőt, gondolom, a nem kevés fizetését sem azért kapja Szélestől, de ez még Tőle is léc alatti volt. Ez a jegyzet mehetne a következő " Magyar vizslába" vezércikknek. Álcivilek folytatnak közpénzből pártkampányt, a hülye is látja.
Yuing
2012. december 08. 14:44
Na itt ez a másik fő ökör Bayer melett,Senki nem hisz már nektek barmok.
bornemiszabela
2012. december 08. 13:43
Lehet taglani, de minek. Akit lakossági fórumon keleti György kisérget, az mehet a p...ba- spongyát rá.
Rettenetes
2012. december 08. 13:43
Mocskos tetvek! Azt magyarázzátok meg - és majd az APEH-nek is - , hogy honnét volt ezekre a baromságokra 100-200 millió forintotok.... Aztán majd lehet a többivel is foglalkozni.... Fideszbérenc mocsadékok!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!