A mi Pajánk

2012. január 16. 21:00

1992-ben nyilván egyik résztvevő sem gondolta, hogy ebből bármi baj lehet, hogy egy Schmitt Pál nevű sportdiplomata tesis tézise bárkit érdekelhet.

2012. január 16. 21:00
Tokfalvi Elek
Kapitalizmus.hu

„Schmitt Pálnak a kisujját se kellett volna mozdítania, ám ő tisztességgel megtette, és benyújtotta egyik lausanne-i ismerősének, bizonyos Georgievnek a művét nyersfordításban, valaki által hanyagul megszerkesztve és kiegészítve. Az ilyen dolgozatok semmilyen formai kritériumát nem teljesítette, de ugyan honnan tudta volna, hogy mik ezek a kritériumok? A konzulense, mármint a tanszékvezető nyilván nem mondta neki (majd a bírálatban megdorgálta, amiért nem alkalmaz jegyzeteket). Az opponens, aki a bölcsészkaron ahhoz szokott, hogy a kisdoktori disszertációk valamelyes tudományos minimumot betartva készülnek, megrökönyödött a dolgozaton, és öt odalon sorolta hibáit. Ezek után mind a témavezető, mind az opponens kitűnő minősítést adott. MIntha nem léteznének tudományos/egyetemi  normák, sőt, mintha ezek be nem tartása érdem volna. Hogy erre mi szükség volt, miért nem volt elég nulla teljesítménnyel simán átengedni a volt miniszterhelyettest, leendő nagykövetet, a jó ég tudja. Talán az, aki belelát az álami emberek szolgalelkűségének és anyagi kiszolgáltatottságának mélységeibe. Mindenesetre Kertész István 1992-től ugyancsak a MOA tanácsának tagja lett, Takács 2003-ig, Kertész 2008-ig, nyugdíjba vonulásáig volt rendes egyetemi tanár, olimpista másodállásokkal, elismerten, békességben.

A poén az, hogy mindenki tudja: rengeteg ilyen eset van. Amíg Magyarországon az álami vagy kváziálami egyetemek uralkodnak, az álam dominál a felsőoktatás fölött, és álami hátszéllel lehet doktorálni, mindig is lesznek ilyen esetek. 1992-ben nyilván egyik résztvevő sem gondolta, hogy ebből bármi baj lehet, hogy egy Schmitt Pál nevű sportdiplomata tesis tézise bárkit érdekelhet (vagy hogy a nagyköveti poszt valami többnek lesz a kezdete egyszerű kirándulásnál; más civilből is csináltak akkoriban nagykövetet, aztán többnyire visszamentek a szakmájukba).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. január 17. 13:15
TGM teljesitményét nem lehet mérni csak elismerni Pl De jót kutattál az antiszemita sufniba TÉGÉEMKE itt van 40 milla, vagy Heller Ágnes, Ágneske de szépen mondtad angolul hogy no van vóz sát, itt van 100 milla a kiejtésért ne is törödj, vele majd a melósokon behozzuk Szabadság és Reform címén, ne akarjanak ezek még télen is fűteni elég ha nyáron meleg van nekik, az majdnem 3 hónap és ingyen van ezeknek a genetikai fagypont alattvalóknak.
Agricola
2012. január 17. 11:29
Rostand Cyranoja mondja: „Látsz egy csúf csigát, Amint éppen egy rózsán mászik át” A csúf csiga szerepét Tokfalvi játssza el. Motivációja a köztársasági elnök alantas besározása. Azt próbálja sugalmazni, hogy Schmitt Pál minden teljesítménye támogatóinak köszönhető. Tokfalvi, ez az arrogáns mocskolódó propagandista így festi le a valóság égi mását, hülyék és hiszékenyek számára: „Ez a Schmitt - gondolhatták - egy mindig kedves, mindenkivel udvarias, sármos széltoló, milyen fess ember, remekül áll rajta az öltöny, és soha semmi baja nem volt az életében. Ráadásul nemcsak zseniális helyezkedő, hanem a szerencse fia is." Ezt követően delágálták Schmitt Pált a NOB-ba "aki ráadásul vendéglátósként spanyolul is megtanult. Így különösen kedves lehetett a katalán nemzet francóista árulójának, Samaranchnak, akihez később már fiúi szeretet fűzte." Tokfalvi, ez az arrogáns mocskolódó propagandista mivel magyarázza, hogy Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó lett? Talán azok, akik delágálták Schmitt Pált a NOB-ba, azok járták ki számára az olimpiai bajnoki érmeket is? Talán azért lehetett 1983-tól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, 1995 és 1999 között alelnöke, mert Tokfalvi szerint: „sármos széltoló, milyen fess ember, remekül áll rajta az öltöny,” Ilyen Tokfalvi féle vörösköddel elborított agyú, rosszindulatú propagandisták hülyíthetik a jó népet a Kapitalizmus. hu-n, orrvérzésig.
Sneé Péter
2012. január 17. 10:10
Megreformált helyesírásunk szerint az államot már egy l-lel írjuk egymás után négy alkalommal is? Sneé Péter
Krupp Skya
2012. január 17. 06:57
„1992-ben nyilván egyik résztvevő sem gondolta, hogy ebből bármi baj lehet..” Ez inkább 2002-ben volt így, egyetlen MSZP szavazó sem gondolta hogy baj lehet a szavazatából. Aztán meglett 22.000 milliárd formájában A BAJ- ez a Désiféle formula- Pedig már 1968-ban látszott, ha a lineárisan emelkedő fizetéseket nemlineáris adózással adóztatjuk(progresszív) akkor bizony belátható időn belül a két vonal inkább (görbe) metszeni fogja egymást ez 2010-re be is következett volna ha Oszkó/Bajnai/Bokros elvtársaknak sikerül bevezetni a szuperbruttó adóztatási rendszert. Megcáfolva ezzel azt a matematikai tételt, hogy a párhozamosok a végtelenben találkoznak, azzal az új tétellel, hogy az adó és fizetésgörbék a szocializmusban metszik egymást. A végtelen itt is meglett volna, csak a szocik végtelen hülyesége formájában. Ami meg Schmitt Pált illeti, teljesen érthető hogy a genetikai szerzet jogú százmillás akciócsoport működésbe lép, én azon csodálkoznék ha nem így lenne. Szeretnék erőt egészséget és sok siker kívánni munkájához!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!