Szabadságharc, ami nincs (és nem is volt)

2011. november 18. 13:54

Mi kell még ahhoz, hogy a nép fölébredjen, és tisztába jöjjön az egész jelenlegi politikai kaszt alkalmatlanságával?

2011. november 18. 13:54
Tokfalvi Elek
Kapitalizmus.hu

„Matolcsy a Gazdasági és Szociális Tanács július 22-i, pénteki ülésén alkalmazta először a »pénzügyi függetlenség« kifejezést  (ekkorra járt le az a »néhány nap«. amikorra az 'IMF" megenyhülését saccolták). A kormány ezekután megkönnyebbülten átvette a nyilas terminológiát, bemagyarázta magának is, hogy »gazdasági-pénzügyi szabadságharcot« folytat, és ő "paterolta ki" a szemét »IMF«-et (nem pedig fordítva, az IMF és az EU vette le a kezét Magyarországról). A hazugság belső meggyőződéssé vált.

Az Orbán-kormány tehát az eltelt másfél évben kétszeresen is hazudott: szabadságharcnak hazudta a katasztrofális gazdaságpolitikát, amitől most visszakozni kénytelen, és hazudott arról, hogy miért indult el a szakadék felé vezető úton. Az első hazugságot nem vették be a kritikusok a szakmában és a médiában; a másodikat (mármint hogy Orbánék szabad döntéssel választották ezt az utat, és nem a 2010. július 16-án megkapott pofont álcázták kiosztott sallernek) sajnos hajlamosak voltak bevenni.

A bajt tetézi, hogy pillanatnyilag a magyar parlamentben nincs olyan erő, amelyik őszintén vagy akárhogy az IMF, azaz  a strukturális reformok pártján állna. Úgyhogy az a brutális vereség, amit az orbáno-matolcsyzmus most elszenvedett, a politikai szférán belül senkinek sem hoz arányos nyereséget. Lose-lose situation. Marad a kérdés: mi kell még ahhoz, hogy a nép fölébredjen, és tisztába jöjjön az egész jelenlegi politikai kaszt alkalmatlanságával?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2011. november 19. 10:03
Ühüm, a jelenlegi politikai kaszt alkalmatlansága? CSAKAZÉRTIS Matolcsy!
k33
2011. november 19. 03:29
A legnagyobb baj , hogy ezután az IMF fog diktálni, és az isten mentsen, meg a tanácsaitól. Az Orbán kormány megbukott, de nagy marha aki ennek örül!
Cassi
2011. november 19. 02:08
A politikai újságírókról is már régen kiderült, hogy totál alkalmatlanok, de továbbra is ilyen Tokfalvikat meg hasonlókat olvasunk, mert nincs más. A választás arról szól, hogy próbáljuk meg mindig a legkevésbé alkalmatlant pozícióba emelni. Lehet, hogy Matolcsy szar, de akkor kit ajánl helyette a kedves szerző? A Matolcsyt kritizálók nagy része is már súlyosan lejáratta magát korábban (Békesi, Bod, Bokros stb.).
packó_
2011. november 18. 18:22
Ki a f@sz az a tokfalvi elek, ki tudja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!