Bóvliba esés után

2011. november 25. 13:08

Nem bízunk abban, hogy Matolcsy megy, de ha megy, azzal még nem történik semmi.

2011. november 25. 13:08
Tokfalvi Elek
Kapitalizmus.hu

„Az a feltevés, hogy az IMF másfél éves gyalázása után az IMF biztosan hajlandó tárgyalni ugyanezzel a kormánnyal, és ha netán tényleg rászánja magát, csak azt kéri, amit a kormány a szájába ad, pontosan ugyanannyira és ugyanúgy volt gyermeteg, mint az a képzet, hogy ha áterőszakolják az egypártosító választási törvényt és függetlenségének minimumától is megfosztják a bíróságokat, attól Magyarországot még demokráciának fogják tekinteni. Illetve kell, hogy annak tekintsék, meg civilizált piacgazdaságnak, mert ha nem, annak csak az ő hülyeségük lehet a magyarázata, valamint ellenséges aknamunka, nemzetközi összeesküvés. Mi pedig leleplezzük ezt is, azt is, hű csetelőink és titkosügynökeink útján, és akkor megnézhetik magukat.

Már látjuk, amint a NIBEK hálóbányászai meghekkelik a Moody'st, és kiderítik, mi - pontosabban ki - indította őket érdekes döntésükre. Úgyis tudjuk, ki, kormányunk részéről a vizsgálat csak formaság.

Nem bízunk abban, hogy Matolcsy megy, de ha megy, azzal még nem történik semmi. A tragikus az, hogy akkor sem lenne igazi változás, ha Matolcsy legnagyobb magyar tisztelője távozna. Az a politikai mechanizmus és kulturális hagyomány, amelyik ezt a szubamatőr garnitúrát döntéshelyzetbe juttatta, ezzel még nem fog megszűnni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. november 25. 21:46
"A többségi demokrácia megbukott..." Igen. Megbukott Írországban, Görögországban és Olaszországban. Nálunk még nem. Bár a spekuláns világ hazai valagnyalói mindent megtesznek, hogy így legyen itt is. Sok labancot, Rákosit, Kádárt, Furcsányt élt túl az ország. Most is ez lesz. Remélhetőleg békés körülmények közt. Mert ha nem, ennek a pofátlan, hangoskodó, idegenszívű kisebbségnek vége. Nemcsak itt - Európa-szerte mindenütt. Megdöbbentő, hogy ennyire elhagyta ezt a gazember társaságot a veszélyérzete.
Agricola
2011. november 25. 20:21
Tokfalvi Eleknek magyarosítani kellene a nevét Tökfalvira: „Az a feltevés, hogy az IMF másfél éves gyalázása után az IMF biztosan hajlandó tárgyalni ugyanezzel a kormánnyal, és ha netán tényleg rászánja magát, csak azt kéri, amit a kormány a szájába ad, pontosan ugyanannyira és ugyanúgy volt gyermeteg…” Tökfalvi hülyének képzeli olvasóit azért meri olvasói elé vetni téveszméit. A Világgazdaságban megjelent cikk a témával eképpen foglalkozik: „A JP Morgan Chase Bank londoni részlege által befektetőknek összeállított hétvégi felzárkózó térségi áttekintésben a ház elemzői azt jósolják, hogy a befektetői bizalomerősítést célzó, de államadósságot nem növelő új típusú együttműködés elővigyázatossági készenléti megállapodás formáját ölti majd, vagyis tartalmazni fogja egy normál IMF-program szokásos előírásait, benne egy szándéklevéllel és negyedéves lebontású teljesítménycélokkal, de folyósítási menetrend nélkül. A JP Morgan londoni felzárkózó piaci elemzői közölték: nem gondolják, hogy Magyarországnak sok további teendője lenne a költségvetési konszolidáció terén, és tekintettel az euróövezeti recesszió kibontakozására is - arra számítanak, hogy az IMF viszonylag kevéssé lesz követelőző a költségvetési fronton” (VG)
Tökike
2011. november 25. 19:47
"Es is zeit für sauberen Wir Müssen die Fidesznyi austrotten Ez már a vég!!! Nekünk annyi. A" kétharmad"megoldja a bajokat. 100-szor nagyobbra. MAJd imádkozom értük egyenként!!!!
korona
2011. november 25. 19:02
Ha valakik még hitelt adnak ennek az LMP-nek, akkor nincs tovább mit gondolnunk. Ugyanis, ennek az LMP-nek 600 fő a taglétszáma (kb). Egy ilyen kicsi csoportocska vajon mit keres a törvényhozásban? Mesterségesen hozta őket létre, szinte viccként, az amerikai, valamelyik, zsidó bank. Mind ennek dacára egészen komolyan propagálják őket a médiákban. Na, de kik propagálják. A hit és nemzettársaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!