Megtörténhet, hogy Orbán lemond

2011. szeptember 05. 15:01

Orbán kényes annyira a hírnevére, hogy egy szép napon ráébredhet: nem megy neki.

2011. szeptember 05. 15:01
Tokfalvi Elek
Hírszerző

„A mai Fidesz-KDNP azt tudja csinálni, amire ez a tartalmatlan kétharmad elég: piros-fehér-zöldben vegetálni, biztos adósságból bizonytalanba menekülni, a megszorítások elkerülésének jelszavával megszorítani. Kiélni az ideológiai mániákat, adóztatni, ami működik és kényeztetni, ami nem, halasztgatni a szükséges intézkedéseket (kerüljük, ugye, a csúnya »reform« szót), amíg az egész a fejükre (fejünkre) nem szakad. Kőbe vésni törvényeket, amiket öt év múlva senki sem vesz majd komolyan, de mindenki utál, senkiket kinevezni nyolcvan éves mandátummal. Ez mind nem kormányzás. A számok nélküli költségvetés a kormányképtelenség legbiztosabb jele.

Orbán kényes annyira a hírnevére, hogy egy szép napon ráébredhet: nem megy neki. Esetleg azok hozzák tudomására, akikre rá van utalva.  És akkor megtörténhet, hogy szép elegánsan fölfelé vagy oldalt buktatja magát, természetesen nem a »lemondás« szót használva, megnyugtatva híveit, hogy továbbra is bűvöletes beszédeket mond majd, és rajta tartja kezét az ütőéren stb.

Ez a kellemesebbik kiút, bár a válságra még mindig nem megoldás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. szeptember 06. 08:52
Nem értem ezeket a balfaszokat. Ugyanis, ha Orbánt megbuktatják, akkor itt akasztani fognak! Méghozzá őket - és méltán! Ez olyan sürgős? És pont nekik?
Forsz
2011. szeptember 06. 00:19
A Hírszerzőtől bizony ilyen maflaságok bújnak elő. Orbán még a mostanin túl, egy, vagy két ciklust miniszterelnökként végigcsinál. Közben kieszközli, hogy a köztársasági elnöki pozíciót erősítsék fel; nagyobb hatalmat az elnöknek. Ha ez meg van, akkor a már fáradt Orbán átteteti magát az elnöki székbe. Úgyis magának szánta a Sándor palotát amikor 2000. táján felújították; ugyanis az volt a miniszterelnöki rezidencia és Orbán is oda költözött volna, ha nem veszít 2002-ben. Ezt fogja úgy 7-11 év múlva pótolni, a hírszerzős Tokfalvik legnagyobb bánatára..
jaszabo
2011. szeptember 05. 22:15
"Megtörténhet, hogy Orbán lemond" Kizártnak tartom, vagy nagyon rossz az emberismeretem.
1120
2011. szeptember 05. 21:31
"Megtörténhet, hogy Orbán lemond" Na ja...te már csak tudod, hiszen a kapanyél is elsülhet igaz, paraszt..? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!