Nemzeti tanévnyitó

2010. szeptember 05. 12:47

A legborzasztóbb lehetőség: a „nemzeti” tanévnyitó azt jelenti, hogy nemzeti szellemű.

2010. szeptember 05. 12:47

„Az elmúlt héten, a tanévkezdés alkalmából, azt hallhattuk illetékes helyről, hogy most sor kerül az első nemzeti tanévnyitóra. Nocsak! - mondja erre az ember. Mi a csuda akar az lenni? Valami olyan méghozzá, ami eddig még nem volt, hiszen azért ez az első, mert most először kerül rá sor.

A magától értődő, kézenfekvő megoldás természetesen az lenne, hogy nem helyi tanévnyitóról van szó, hanem össznemzeti méretűről, vagyis országosról. Nálunk boldogabb országokban, arra nyugat felé, a »nemzeti« szónak pontosan ez is az értelme. Ha azt olvasom angol nyelvterületen, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában stb., hogy mondjuk »National Institute of Hidrology«, akkor tudom, hogy egy olyan intézetről van szó, mely a hidrológiával országos szinten foglalkozik a szóbanforgó államban, és nem arról, hogy az intézet a hidrológiát valamely hazafias szellemben műveli. És ha Franciaországban azt mondják egy útra, hogy »route nationale«, akkor tudom, hogy ez az út, habár nem autópálya, nem is helyi jellegű, hanem országos főút, de ettől azért még nem kell elénekelni a Marseillaise-t, amikor fölhajtunk rá. Csakhogy itt nálunk az illetékes hely arról is fölvilágosított bennünket, hogy ez itt ám »nemzeti« tanévnyitó, nem pedig »országos«, mint ami eddig volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Para Celsus
2010. szeptember 06. 08:05
Alamuszi galamusi, miért fáj neked az átnevezés? Liberális tanévnyitónak persze örülnél, Hiller Piffta és Magyar Bálint digitális táblákon mutatnák be az elfogadandó másság példáit ("megélhetési" bűnözés, az állam pumpolása, etc.), valamint horogkeresztes billoggal jelölnék azokat a diákokat, akik el akarják énekelni a Himnuszt. Hányok ezektől a Galamus-galandférgektől.
red label
2010. szeptember 05. 21:43
A nemzetietlen Galamus csoport, akiknek a NEMZET szitok szó, többek közt, ezért is tart a balooldal ott, "ahol a békát felemelik", mert a "kitünő" Galamusos újságírók "kitümő" cikkei ide jutták a bolsevikokat,a jobboldal örömére.
1120
2010. szeptember 05. 21:17
A Laokoón-csoport csak hozza a tőle megszokott színvonalat... :) (Egy tanévnyitó, meg a hidrológia között amúgy csak egy elmeháborodott bír párhuzamot vonni.)
de karatna
2010. szeptember 05. 20:21
Tisztelt Lendvai Úr! A liberális- konjunktúra zsidóság igazság- tudatának félig áteresztő hártyáján, hogyan fér át Avigdor Lieberman " A MI HÁZUNK IZRAEL" NEVŰ ULTRA- Nacionalista PÁRTJÁNAK nacionalizmusa, egészséges szellemű patriotizmusa, valamint Benjamin "Bibi" Netanyahu defenzív nacionalizmusa, de ugyanakkor ezen a hártyán már fenn akad a magyar nacionalizmus és patriotizmus. Vagy úgy gondolják, hogy a zsidó nacionalizmus az természetes, hiszen az a maguké? A magyar nacionalizmus elítélendő, mert az ,már nem az önöké és ez már nem önök dramaturgiája szerint alakul! Minden népnek joga van az önbecsülésre, zsidónak magyarnak egyaránt! Maguknak az a bajuk, hogy generációk óta megszokták, hogy Önök határozzák meg a magyar élet szinte minden területén, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Szokjanak le róla! Izraelben sem a magyar kultúrpolitikusok határozzák meg a zsidó állam kulturális és oktatási politikáját. Azt hiszem ez így helyes és fordítva is. Mindenki maradjon jó szándékkal a saját köreiben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!