Íme, a bombameglepetés: ő lehet a Bayern München új vezetőedzője!

2024. május 21. 14:59

Az már korábban eldőlt: a Thomas Tuchel - Lőw Zsolt páros távozik a német rekordbajnok kispadjáról. Természetesen több utód neve is felmerült, de elképzelhető, hogy egy olyan szakember lesz a befutó, akire – senki nem számított!

2024. május 21. 14:59
Vincent KOMPANY
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: skysport.com

***

Csak pár név a Bayernnel eddig összehozott szakemberek listájából: a Nationalelfet irányító Julian Nagelsmann, Ausztria szövetségi kapitánya, Ralf Ragnick, a Manchester United holland menedzsere, Erik ten Hag, a Bayer Leverkuen spanyol sikeredzője, Xabi Alonso, a Brighton szakmai munkáját irányító olasz Roberto De Zerbi, de korábban felröppent a Benfica német szakvezetője, Roger Schmidt neve is.

A fenti sztáredzők többsége – kisebb meglepetésre – szint egytől-egyig visszautasították a felkérést, ám az átigazolási ügyek koronázatlan királya, Fabrizio Romano az elmúlt órákban egy új nevet húzott elő a cilinderéből: a közösségi felületén bedobta a Burnley menedzsere – Vincent Kompany nevét is! 

A kongói származású belga szakember – aki 2022 óta irányítja jelenlegi együttesét, és tavaly feljutást ünnepelhetett – az idei szezonban csupán az utolsó előtti helyen zárt a Premier League-ben, ám Romano szerint a Bayern München vezetői így is lehetőséget látnak benne,

 és már elkezdődtek a puhatolózó tárgyalások a felek között.

Az biztos: a 38 éves Kompanynak nincs jelentős edzői múltja (a Burnley előtt két évig az Anderlechtnél játékosedzőként dolgozott), ám 

az a típusú, sikerre éhes szakember, aki – ahogy mondani szoktuk – csak a nagy ugrásra vár!

Mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást...

  

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2024. május 21. 17:09
Egyszer volt szerencsém látni élőben játékosként a ManCityben. Minden idők egyik legzseniálisabb középhátvédje volt. Brutálisan kemény, de intelligens is, fantasztikusan olvasta a játékot. Edzőként a Burnley a PL szezonjából nem vonnék le messzemenő következtetéseket, mert a két csapat egészen más kávéház. Érdekes házasság lesz, ha összejön.
flesh ripper
2024. május 21. 16:49
Eurovision 2024
rugbista
2024. május 21. 16:02
Úgy kell nekik! Egyben egy kezdő edző nagy dobása is lehet. (Nem sok afro-europo-amerikai fociedző alkotott eddig nagyot; lehet, ő lesz a kivétel).
szintetikus
2024. május 21. 15:13
Tuti bukta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!