Váratlan húzást hajthat végre a Barcelona

2024. április 24. 18:57

Aligha számított bárki a katalánok döntésére.

2024. április 24. 18:57
Hamburg, 2023. november 6.
Xavi Hernandez, a Barcelona vezetőedzője a csapat hamburgi sajtótájékoztatóján 2023. november 6-án, a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében játszott mérkőzés előtti napon.
MTI/EPA/Filip Singer

A spanyol lapok egybehangzó információi szerint meggondolta magát, és mégis maradna még egy évig az FC Barcelonánál a klublegenda Xavi Hernandez, a katalánok edzője. A 44 éves szakember a gyenge eredmények miatt őt ért támadások nyomására január végén közölte, hogy bár szerződése még egy évig, 2025 júliusáig a klubhoz köti, nyáron távozik a posztjáról.  

Ezt követően viszont elkezdtek javulni a Barcelona eredményei, és a csapat egészen a múlt kedden rendezett PSG elleni Bl-negyeddöntőig veretlen volt. Aznap viszont meglepetésre kiestek a Bl-ből, vasárnap pedig – bár el kell ismerni, visszafogottan fogalmazva is vitatható bírói döntések következtében – az El Clasicón is vereséget szenvedtek, és a Real Madrid előnye ezzel hat mérkőzéssel a bajnoki idény vége előtt 11 pontra nőtt, amit igen nehéz lesz behozni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Meglepő tehát, de az AS, a Marca és a Mundo Deportivo is arról számolt be, hogy a katalán edző mégis pont most megváltoztatta döntését. Sőt, a hírről már a Talk FCB nevű, kifejezetten a klub híreire szakosodott, a Barcelona szurkolókat célző Youtube csatorna is beszámolt. Arról egyelőre nincs információ, hogy Xavi miért döntött úgy, hogy marad a Barcelona kötelékében, de a döntés most Joan Laporta klubelnök kezében van. 

A katalán óriásklub elnöke korábban többször is kijelentettte, hogy örülna, ha Xavi jövőre is velük lenne, de amennyiben a Barcelona idén egyetlen trófeát sem nyer, nagy nyomás fog nehezedni mindkettejükre.

 Az sem egyértelmű, hogy mik Xavi feltételei, hiszen egyes források szerint a tréner csak akkor hajlandó folytatni a Barcelona edzőjeként, ha a klub költeni fog erősítésekre, és megszerzi az általa kiszemelt játékosokat. 

A Mundo Deportivo szerint a vezetőség elvárása, hogy a bajnokságban legalább a második helyet szerezze meg a Barcelona,

 és ez még úgy is teljesíthető, hogy az idény meglepetéscsapata, a Girona mindössze két pontal gyűjtöttek kevesebbet mit a gránátvörös-kékek. Persze a klubvezetésnek nincs is nagyon sok választása, hiszen bár jó pár topedző elérhető éppen, ilyen-olyan okból valószínűleg egyikük sem lenne ideális megoldás a Barcelona szempontjából – legutóbb a klub utánpótlásedzője, Rafa Marquez neve vetődött fel

Ezt is ajánljuk a témában

 Xavi mellett szól az is, hogy tavaly megnyerte a bajnokságot és a kupát is a csapattal, és azóta több a klub világhírű utánpótlásközpontjából, a La Masiáról érkezett ifjú labdarúgót is beépített a csapatba – ilyenek például Lamine Yamal vagy Pau Cubarsí, mindkettejük előtt nagy jövő áll. 

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­k­­ ­v­á­r­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!