Földbe döngölte az elemző Szoboszlai Dominikot és csapattársait a liverpooli kudarc után

2024. április 25. 23:03

Az idegenben elveszített városi derbin nem a szebbik arcát mutatta a Liverpool magyar középpályása, de csapattársai sem.

2024. április 25. 23:03

Fotó: Paul Ellis/AFP

Könyörtelen elemzés látott napvilágot a Liverpool Echo felületén a szerda esti derbi után, amelyen vereségükkel komoly lépéshátrányba kerültek az angol bajnoki címért folytatott versenyfutásban Szoboszlai Dominikék. A szerző, Ian Doyle szerint aggodalomra ad okot a Goodison Parkban látott teljesítmény.

Jürgen Klopp az Everton elleni derbi előtt kijelentette, nem akarja, hogy a Liverpool játékosai kockáztassanak egy esetleges piros lapot egy ilyen kiemelt fontosságú találkozón. A német menedzser ezzel Steven Gerrard múltbeli derbiken nyújtott teljesítményére utalt, ám arra valószínűleg nem számított, hogy játékosai szó szerint a szívükre veszik kérését. A mindig felfokozott hangulatú találkozón a 90 perc során mindössze a csapatkapitány, Virgil van Dijk sárgult be, majd a hosszabbításban, amikor már eldőlt a meccs, Diaz és Mac Allister kapott figyelmeztetést Andrew Madley játékvezetőtől. Az elemző rámutat, egy derbi bizony nem a kisasszonyok csatája, a Liverpoolból pedig ezúttal hiányzott a kellő keménység és határozottság.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes liverpooli csapat alulmúlta eddigi önmagát, de Doyle szerint

az egyik leggyengébben éppen az az ember teljesített, aki ebben a szezonban az Anfield legendájának nyolcas mezét öltötte magára.

A szerző szerint Szoboszlai jelentősen hozzájárult a Vörösök szelíd megadásához a derbi sorsdöntő nyitó szakaszában.

Doyle elemzése rámutat: a magyar válogatott csapatkapitánya a liverpooli pályafutásának nyitó hónapjaiban kitűnően futballozott, az év igazolásaként emlegették, a sajnálatos sérülés azonban vadul letérdeltette. Ritkán volt a szezonban olyan súlytalan Szoboszlai, mint a Goodison Parkban, keveset vállalt az előrejátékban, sokszor volt láthatatlan, amikor az Everton kezdeményezett.

Bármi az oka: Szoboszlai is hozzájárult, hogy a Liverpool visszafogott teljesítményt nyújtott a középpályán – ez pedig valóságos bűncselekménynek számít a derbiken.

„Még mindig csak 23 éves, ez szörnyű élmény volt, Szoboszlainak még tanulnia kell” – írja Doyle.

Szoboszlai mellett Curtis Jones sem élete meccsét játszotta, és Alexis Mac Allister is frusztráltnak tűnt a középpályán, ami azonban igazán aggasztó, az a liverpooli támadójáték.

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool kapu előtti kínlódás a Goodison Parkban rendkívüli módon szemet szúrt a szakértőknek. A Fulham ellen betaláló Jota kisebb sérüléssel bajlódik, Gakpo pedig gyermeke születése miatt nem volt jelen az Everton ellen. A kezdőben helyet kapott trió, Mohamed Szalah, Darwin Nunez és Luis Diaz alapvetően megoldhatta volna a feladatát, de ezúttal nem volt meg bennük az elegendő tűzerő. Mindhármuknak megvolt a helyzete az első félidőben, de a kapuba egyikük sem tudott betalálni.

Ami igazán aggodalomra adhat okot a Liverpool számára, hogy Nunez már a második egymást követő szezon során esik vissza drámai mértékben a szezon záró szakaszában. Klopp utódja számára tehát kiemelt feladat lesz, hogy eldöntse, mit kezdjen az uruguayi csatárral.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­g­ö­s­ ­­­l­á­n­y­o­­k­ ­­v­­á­­­r­­n­a­k­­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
lefty67
2024. április 26. 14:06
Az egész csapat nagyon gyenge volt.... Robertsonnak volt három olyan ügyetlen labdaérintése az ellenfél kapuja előtt, hogy a fejemet fogtam! És a csatárok...De, Domi csak úgy tudja magát megvédeni, ha többet vállalkozik, kapura lő! Elliotnak csak egy jó megmozdulása volt, de az kapura ment, mindenki megjegyezte! Több kell!
levig79
2024. április 26. 06:53
Nagyon nem értek egyet. Egy fos csapatban bárkinek nehéz villantani. Szerintem Szobó egyáltalán nem volt rossz, eladott labdája alig volt. Viszont nem kap helyzetben labdát, hiába próbál kényszerítőzni, hiába fut be második hullámban 16-osra lövésre, ezek a nyomorékok nem ismerik a lövésre visszagurítás fogalmát. Gépfoci, mindent beverni a kapu elé, kapu mögül is kapura lövés, kb ennyi a taktika. Kifejezetten szemét dolognak tartom ezt így Szobó nyakába varrni. Szögletet nem ő adja be, pedig nem egy gólt fejeltek így. Szabadokat nem rúghat. Állandóan hátul kell biztosítania pontrúgásoknál. Nem hagyják játszani, és ez em is az ő játéka, szenved, az látszik. Macalisternek kb nem volt egy jó labdaérintése, Salah és Nunez 0, most Diaz is gyenge volt. Klopp mester most nem jó úton jár.
ekeke1
2024. április 26. 00:06
Liverpoolworld.uk: 3. Jobbára észrevehetetlenül teljesített az első félidőben, mígnem a játékrész végén volt egy lövési lehetősége, de nem húzta meg a ravaszt. Ugyanez történt vele az újrakezdés után, aztán még Alexander-Arnolddal is összekavarodott. Lecserélték. Tribuna.com: 3. Néhányszor megiramodott, de csak ennyi. Lecserélték. Liverpool.com: 5. Pár alkalommal ígéretes helyzetbe került a tizenhatos előtt, de az utolsó érintés vagy passz nem jött össze ahhoz, hogy tér nyíljon előtte. Végül csak frusztrálta önmagát, mint olyan sokszor az utóbbi időben. Egy darab kiugró, kegyelem hatos?! És a többi majdnem mind 3-4.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!