Elképesztő dolgokat művel Szoboszlai csapata a meccsek utolsó perceiben (Videó)

2024. március 05. 19:53

A Mentality Monster rendre a meccsek hajrájában végzi ki az ellenfeleit.

2024. március 05. 19:53
NÚNEZ, Darwin
Vámos Tamás

Teljesen találó a Premier League listaveztőjének beceneve: a „Mentális Szörnyetegek” névvel illetett liverpooliak ugyanis a mérkőzések utolsó perceiben küldik padlóra a riválisokat.

Legutóbb Darwin Núnez a 99. percben (!) szerezte meg a győztes gólt a Nottingham Forest otthonában, ez adta az apropót az egyik legismertebb futballstatisztika-szolgáltatójának, hogy feldolgozza: hány alkalommal nyert meg egy mérkőzést a Pool az utolsó percekben (gyakran a hosszabbításokban) szerzett találatokkal?

Az Opta gyűjtése szerint 

ez a bizonyos Núnez-fejes volt a Liverpool élvonalban szerzett 44. gólja, amely egy meccs hosszabbításában (!) esett. 

Csupán viszonyításképpen: ez 12-vel több, mint az ugyanebben a rangsorban második helyen álló Arsenal és Tottenham hasonló statisztikája.

Tovább fokozva az izgalmakat: azt, hogy Jürgen Klopp mennyire jól készíti fel mentálisan (is...) a játékosait egy-egy ütközetre, bizonyítja: a mester 2015. októberi kinevezése óta a hétvégi bajnoki találat volt a 18., amely a 90. perc után esett. Ha pedig csak a 85. perc utáni gólokat vesszük górcső alá, akkor a legutóbbi fejesgól volt immár a 15., amelynek az idei szezonban közvetlen a finisben örülhetett a Liverpool népes szurkolótábora.

Klopp, Jürgen
Jürgen Klopp a mentális felkészítés nagymestere is!                                                                                                                                                                                        Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Ám emlékezhetünk arra is: a Liverpool a nemzetközi porondon is képes nagy csodákra.

 Elég, ha csak a 2005-ös Bajnokok Ligája-döntőt idézzük fel, amelyet az angol sztárklub az olasz AC Milan ellen úgy nyert meg 3-0-ás hátrányból felállva, hogy a rendes játékidőben kiegyenlített (Hernán Crespo duplájára és Paolo Maldini góljára Steven Gerrard, Vladimír Smícer és Xabi Alonso válaszolt), majd a letaglózott ellenfelet a tizenegyespárbaj során 3-2-re verte...

Ha igazi ínyencségre vágyik, nézze meg a Liverpool összes idei bajnoki találatát, amely a mérkőzések 85. perce után esett:

 Forrás: thepremfc/Instagram

Nyitókép: Hétvégén Darwin Núnez végezte ki a hosszabbításban az ellenfelet Fotó: MTI/EPA/Tim Keeton

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. március 05. 21:07
Ezért profik. Kopp nagyszerű mester. A csapat nagyon egyben van mentálisan, és fizikálisan is.
zsocc44
2024. március 05. 20:20
Minimum 90 percig tart egy mérkőzés. Egészen pontosan addig, amíg a bíró le nem fújja. Addig meg illik megdolgozni azért kis apróért! Vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!