A győri szurkolók szerint a saját biztonsági szolgálatuk támadta meg őket

2024. március 12. 21:05

Több beszámoló és fényképfelvétel szerint viperát is használtak a drukkerek ellen.

2024. március 12. 21:05

Nyitókép: Hungarian Fanatics Facebook-oldala

Botrány robbant ki a hétfő esti másodosztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának zárómérkőzésén, amelyen a második helyezett Győri ETO a 12. Budapest Honvédot fogadta – számolt be a Magyar Jelen. A meccset a vendégek nyerték, ennél azonban fontosabb, hogy a második félidőben a győri biztonsági szolgálat összetűzött a hazai szurkolókkal, több beszámoló és fényképfelvétel szerint viperát is használtak a drukkerek ellen.

A Győri ETO FC szurkolói közleményben reagáltak az eseményekre. Azt írják, a találkozó második félidejében történtek mellett nem mehetnek el szó nélkül, döbbenten állnak az események után, amelyet a saját biztonsági szolgálatuk ellenük 

indokolatlan módon eszközökkel, felfegyverkezve elkövetett a szektorukban családok és gyerekek között. 

A raktárukba való betörést és a szurkolói pólók ellopását nem is kommentálják.

Kijelentik, a győri lelátó megmutatta, hogy bármikor kiállnak egymásért és megvédik társaikat és soha nem fognak meghátrálni egy közönséges gyáva bűnözőgárdával szemben. „Szánalmasnak és elfogadhatatlannak tartjuk hogy minket ETO szurkolókat akik esőben, fagyban, jóban, rosszban a lelátón vagyunk ilyen atrocitások érjenek” – fogalmaznak, és azonnali állásfoglalást kérnek a klubtól, valamint azt, hogy mondják fel a biztonsági szolgálat jogviszonyát és választ követelnek arra is, hogyan, miért és milyen munkát végez.

Követelik a szolgálatot teljesítő személyek örökös kitiltását a stadionból, illetve, hogy a klub azonnali hatállyal tegyen rendőrségi feljelentést az elkövetőkkel szemben.

S kijelentik, a Győri ETO szervezett szurkolói csoportjai a tegnap történt események miatt a biztonsági cég távozásáig kivonulnak a lelátóról. Azzal zárják közleményüket, hogy „Sose halunk meg! Együtt Győrért!”

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­l­­á­n­­­y­­­o­k­­ ­v­á­­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Ugandai Bubu
2024. március 12. 21:13
"Családok és gyerekek" Bruhaha, az olyasmi, mint az "orvosok és mérnökök"... Na nem mintha a fodbal biztonságiak nem pont ugyanaz a bites prollancs réteg volna... Az egyik ordibálni megy, a másik ütni. Kávét kérek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!