Szoboszlainak keményebben kell edzenie, hogy visszanyerje a formáját – mondja a Liverpool másodedzője

2023. december 20. 17:47

Jürgen Klopp segítője a Liverpool Echonak nyilatkozott a magyar labdarúgóról.

2023. december 20. 17:47
Liverpool, 2023. december 17.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa egy kapu mellé ment lövése után az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Manchester United mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2023. december 17-én.
MTI/EPA/Adam Vaughan

„Az egyetlen módja annak, hogy ismét a korábbi színvonalon játsszon, ha még keményebben dolgozik, még jobban dolgozik, még jobban edz!”nyilatkozta a Liverpool Echo nevű portálnak Szoboszlai Dominikról Pepijn Lijnders, a Liverpool FC másodedzője. „Félre ne érts! Nem azt mondom, hogy nem ezt teszi!” – tette hozzá a holland szakember, aki szerint 

amennyiben a magyar labdarúgó megőrzi azt a hozzáállását, hogy fontos része szeretne lenni a csapatnak, küzd ezért és a csapat is stabil körülötte, vissza fog térni korábbi formájához. 

A magyar válogatott csapatkapitánya az elmúlt napokban számos bírálatot kapott a 0-0-s eredménnyel zárult hétvégi Liverpool-Manchester United mérkőzést követően, többen is Szoboszlait tartották felelősnek azért, hogy a Liverpool hazai pályán képtelen volt legyőzni a mostanában kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtó manchesterieket. Edzője, Jürgen Klopp megvédte a magyar labdarúgót, és elmondta, hogy nem azért cserélte le mert gyengén teljesített volna, hozzátéve, hogy 

Szoboszlai bemutatkozása a klubnál igen jól sikerült, de lehetetlen azt elvárni tőle, hogy mindig tökéletesen teljesítsen.  

Ezzel a német szakember segítője, Pep Lijnders is egyetért. „Nagyon örülünk, hogy máris hatással volt ránk. Tudjuk, mire képes” – mondta a magyar klasszisról, miközben felhívta a figyelmet arra, hogy Szoboszlai még mindig csak 23 éves, azaz nagyon fiatal labdarúgó.  „Tavaly mindenki azt mondta, hogy meg kell újítanunk a középpályánkat; új fiúkra van szükségünk. Most itt vannak az új fiúk, de mindig lesznek nehéz szakaszok, kevésbé dicsőséges pillanatok egy szezonban. Nagyon örülünk, hogy velünk van, az biztos.”​ – mondta a holland szakember a magyar klasszisról. 

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben épp ma jött a friss hír, hogy a Transfermarkt ismét megemelte Szoboszlai Dominik játékjogának becsült értékét, amely ezzel elérte a 75 millió eurót, így jelenleg Luis Díazzal holtversenyben a magyar középpályás a Liverpool – papíron – legértékesebb játékosa. (Értékesebb, mint az egész román válogatott együttvéve.)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. december 20. 19:46
Tudom ki ez a fazon! Ő az Amnesty-vezér testvére, nem?
hátakkor
2023. december 20. 19:43
A meccs a legjobb edzés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!