Ha a hagyományos hitelek nem segítenek

2022. november 26. 08:15

A Trend FM-en is futó Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb részében Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a kriptohitelezés piaci szerepéről beszélgetnek.

2022. november 26. 08:15
null

Az idei év gazdasági fejleményei a hitelezési piacon is jelentős változásokat hoztak el. Vannak olyan országok, ahol kevésbé súlyos a helyzet, egyes régiókban azonban már a 200 százalékot is elérheti egy banki hitel kamatlába.

Már korábban is említésre került, hogy Latin-Amerikában nagy népszerűségnek örvendenek a kriptohitelek a túlságosan magas banki kamatok miatt. Maga a kriptohitelezés több dolgot is jelenthet szolgáltatótól függően. Lehet kriptovaluta fedezet ellenében ugyancsak kriptovalutában jegyzett hitel, vagy hagyományos pénzben, például dollárban jegyzett hitel is.

Mivel a kriptohitelek kamatozása 8 százalék is lehet, nem csoda, hogy Argentínában sokan vesznek fel ilyen kölcsönt a hagyományos hitelek helyett. Nem lehet viszont elsiklani amellett, hogy a fedezet összértékének gyakran a hitelösszeg kétszeresét is meg kell haladnia. Így a kriptohitelezés valójában csak egy szűk rétegnek, nagyon sajátos helyzetekben tud valódi segítséget nyújtani.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. november 27. 01:48
Az Eu-ban törvények vannak, amit Orbán nem tart be! Ismerjék már meg végre az Uniót az agymosott fideszesek! Miért adjon egy német, francia stb, stb. állampolgár EU pénzeket egy korrupt Orbánnak, és bandájának? Eddig ennyit kaptunk, aminek minimum 40%-a eltűnt: https://infogram.com/hu-egyenlege-az-eu-s-koltsegvetesben-1h7z2l8l9merx6o?fbclid=IwAR3k_ydvZVjTjjKKMPZd_efMwOjtTeTLoqzuUhmU9LOv2dEazjRk39y1S6Y
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!