A Fidesz szerint Gyurcsány idejében a magas infláció mellett még rezsit és adót is emeltek

2021. november 10. 11:44

Gyurcsány Ferencék a magas infláció mellett rezsit és adókat emeltek, valamint elvettek egyhavi nyugdíjat – kommentálta a Fidesz kedden az Országgyűlés költségvetési bizottsága DK-s elnökének a kormány gazdaságpolitikáját bíráló megnyilvánulását.

2021. november 10. 11:44
null

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az infláció egész Európában emelkedik a koronavírus-járvány és többi között az energiaárak emelkedése miatt.

A magyar emberek bérét, nyugdíját és megélhetését azonban sok intézkedés védi – emelték ki, hozzátéve: a kormány biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizet az időseknek, emeli a béreket a közszférában, jelentős adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbéremelésben, visszafizeti a gyermekeseknek az idén befizetett személyi jövedelemadót, elengedi a fiatalok jövedelemadóját és biztosítja az alacsony energiaárakat.

Hangsúlyozták, hogy ezzel szemben

a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek élet:

elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat, és az egekbe emelték a rezsit.

Gyurcsányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is arról beszél, hogy eltörölné a rezsicsökkentést – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. november 11. 18:33
Gyurcsány kormány elqrtak mindent!
Mich
2021. november 10. 17:38
Fletó minden "jót" megadott a népnek, és megadna ma is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!