Az albán csoda

2018. november 27. 08:32

Albánia nem gondolta azt, hogy a nemzetközi jógyakorlatok véletlenszerű követése hasznos irány lehet számára.

2018. november 27. 08:32
Ricardo Hausmann

Mi volt az albán gazdasági fordulat titka?

Először is, szemben számos országgal, amelyek addig halogatják a cselekvést, míg túl késő lesz, Edi Rama miniszterelnök már hatalomra jutásakor, 2013 szeptemberében behívta az IMF-et. Kormánya aztán egy olyan programot hozott létre, amely pénzügyi támogatást nyújtott Albániának, miközben rendbe tette az ország pénzügyeit. A három éves program sikeresen végződött két évvel ezelőtt és a GDP-arányos adósság csökkenő pályán marad. Ebben az évben a GDP 2,5 százalékával csökken, miközben a kormány egyre többet költ közösségi beruházásokra. (...)

Albánia ellenállt a kísértésnek, hogy általános Doing Business indikátorokra koncentráljon és nem gondolta azt, hogy nemzetközi jógyakorlatok véletlenszerű követése hasznos irány lehet számára.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2019. január 10. 17:45
az idén volt szerencsém látni az albán csodát..... háááát csodának azért nem nevezném :-)
barany
2019. január 08. 17:06
Szerencsétlen albánok! Régen rossz annak az országnak, amelyiknek az IMF teszi rendbe a gazdaságát. Az IMF károkozásai nem fognak elmaradni. Erről Argentina vagy Chile, meg még jó pár ország mesélhetne.
Volo
2018. december 23. 14:52
"...miközben rendbe tette az ország pénzügyeit." Na most ezt részletezzük egy kicsit. Ez valami olyasmi, mint anno a Bokros csomag, hogy a "pénzügyek rendbe lettek téve", azaz a lakosság belerokkant, s az ország oda adta azt a tőkét, amit a saját gazdasági fejlesztésére kellet volna fordítani, hogy kitermeleje a fennálló adósság kifizetését? Azaz maradjon az adós rabszolgaság?
kuzmics
2018. december 14. 21:57
A természet, az csodás Albániában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!