Jó eredményekkel rukkoltak elő a cégek

2017. november 19. 22:10

A hazai gazdaságban és a régiós környezetben zajló pozitív folyamatok tükröződtek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető vállalatainak harmadik negyedéves számaiban.

2017. november 19. 22:10
Beck András

„A hazai gazdaságban és a régiós környezetben zajló pozitív folyamatok tükröződtek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető vállalatainak harmadik negyedéves számaiban is.

»Magyarország a régióban jól teljesít, sem lefelé, sem felfelé nem lóg ki a sorból, a térségben jelen lévő vállalatok eredményein a régiós folyamatok is érzékelhetők. Az OTP, a Richter és a Magyar Telekom a várakozások felett teljesített, míg a Molnál részben a túlfűtött prognózisok miatt szembesültek gyengébb számokkal a befektetők« – mondta Le Phuong Hai Thanh, a Concorde vezető elemzője. – »A régiós országok GDP-adatai elég magasak, sok fejlett régiónál is dinamikusabb az itteni növekedés, Romániában például 8,8 százalékkal bővült a gazdaság a harmadik negyedévben, így nagy meglepetést azért nem okoztak a gyorsjelentések. A BÉT-en forgó blue chipek hosszú távú fundamentumai megalapozottak, és az éves tervekkel is összhangban voltak a publikált számok.«”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. november 27. 09:23
„Számos feltörekvő országról elsőre azt gondolhatnánk, hogy az egy főre jutó GDP-jében messze elmarad Magyarországtól - ez azonban nem biztos, hogy így van. Az elmúlt egy-két évtized igen jól sikerült a felzárkózó térség többségének, és mivel hazánk finoman szólva sem volt a növekedési éllovasok között, így olyan országok is megközelítettek vagy megelőztek bennünket, amelyekről tíz-húsz éve ezt még kevesen hitték volna. „ http://www.portfolio.hu/gazdasag/na-ne-mar-ezek-az-orszagok-mind-utolertek-minket.1.268595.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!