Így alakítja a Koch család az amerikai gazdaságpolitkát

2017. november 08. 10:31

A Koch-finanszírozású akadémiai programok és agytrösztök professzorai ontják magukból a piaci deregulációt támogató tanulmányokat.

2017. november 08. 10:31
Alex Kotch

„Ritka eset, hogy egy szövetségi ügynökség nyilvánosan megtámad egy másikat, de az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma hétfőn kiadott egy 18 oldalas jelentést, szigorú kritikával illetve a pénzügyi szolgáltatások fogyasztóit védő hatóság által javasolt döntőbíráskodási szabályt. Ez megakadályozná, hogy a pénzügyi intézmények ellehetetlenítsék a fogyasztói szerződésekből eredő csoportos kereseteket a vásárlók részéről. Hogy alátámassza érvelését, a hivatal olyan tanulmányra hivatkozott, amely egyik szerzője a George Mason Egyetem jogászprofesszora, aki számos olyan egyetemi központnak dolgozik, amelyet a milliárdos szabadpiaci hittérítő és szélsőjobboldali politikai adományozó, Charles Koch finanszíroz.

Koch és fiatalabb testvére David – aki egy óriási energiaipari konglomerátummal rendelkezik – társadalmi változást célzó stratégiája érdekében olyan professzorokat és programokat finanszíroz, amelyek a libertárius hitrendszerükkel és üzleti érdekeikkel is egyeznek. A Koch család alapítványai, elsődlegesen a Charles Koch Foundation (CKF) több, mint kétszázmillió dollárt adományozott több száz amerikai iskolának és egyetemnek az elmúlt évtizedekben, általában szabadpiaci intézetek és programok számára. A hetvenes évek óta a Koch család az akadémiai szférát használta arra, hogy a fiatalok gondolkodását formálja és hogy hitüket támogató tudományos munkák szülessenek; agytrösztöket pénzeltek, hogy újracsomagolják ezt a munkát könnyen fogyasztható szakpolitikai javaslatokká, és érdekérvényesítő csoportokat finanszíroztak, hogy népszerűsítsék javaslataikat, illetve nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra, hogy elfogadják azokat. (...)

A Koch család nyilvánvalóan nyert a pénzügyi piacok deregulációjának köszönhetően. A Dodd-Frank törvény és a pénzügyi szolgáltatások fogyasztóit védő hatóság közvetlen veszélyt jelent a Koch Industries befektetési stratégiájára, a Koch-finanszírozású akadémiai programok és agytrösztök professzorai ontják magukból a piaci deregulációt támogató tanulmányokat.”

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. június 20. 21:14
Hiába no! A professzorok körében is van az a pénz, amiért korpás a hajuk.
lyézusom
2017. november 16. 08:46
Hát igen, ezeknek a jóembereknek köszönhetjük pl. Trumpot, ezeknek a világát lájkoljátok szénné, amikor a mises.org propagandája alatt áradoztok, és ezek offshore-ozzák szét a világot - Orbánékkal egyetemben. Nem kis szellemi munka lehet ezt helyrerakni, de ilyenkor persze inkább gyorsan elkezdtek Sorosozni, mert az mindent megold.
Laikus érdeklődő
2017. november 16. 08:46
Megnézném, milyen képet vágsz, amikor rájössz, hogy a baloldaliság Magyarországon kőkemény hipokrita-etatista, piacközpontú gazdaságpolitikát követel internacionalista propaganda mellett.
Laikus érdeklődő
2017. november 12. 23:06
Végre egy jobboldali-konzervatív Soros György. Már nagy szükség volt egy őszinte hangra ebben a komcsik és ballipcsik által uralt világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!