Áll a szalag

2017. szeptember 14. 10:58

Ahova betelepül egy nagyobb autógyártó, ott a munkanélküliség csökken, a termelés nő, szerencsés esetben az infrastruktúra is fejlődik.

2017. szeptember 14. 10:58
Csécsi László

„A politikusok és a gazdasági szakemberek kapcsolatát jól példázza, hogy a Szlovákiát kritizáló közgazdászok intelmeit látszólag minden kormány elengedte a füle mellett. A régió országai ma is egymást taposva versengenek az autógyárakért. A legjobb feltételeket kereső cégek pedig alig tudnak eligazodni az odacsábításuk érdekében bevezetett adókedvezmények és támogatások között.

A recept egyelőre működik. Ahova betelepül egy nagyobb autógyártó, ott a munkanélküliség csökken, a termelés nő, szerencsés esetben az infrastruktúra is fejlődik. A kritikusok hiába jönnek azzal, hogy csak észszerű keretek között kellene beengedni az effajta összeszerelő üzemeket, mert ha beüt egy újabb válság, akkor nagyon nagy bajok lehetnek; ráadásul a multikra költött támogatások megtérülése is alacsony. Az effajta beszéd senkit nem érdekel, míg a karaván halad.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!