Lesz-e háború az oroszok ellen?

2024. május 08. 08:28

Ha lesz háború az oroszok ellen, akkor egyetlen bánatom, hogy legyengülve a sugárfertőzéstől nem lesz erőm részt venni azoknak a politikusoknak a családostól történő meglincselésében, akik csapatokat küldtek Ukrajnába.

2024. május 08. 08:28
Russia Commemorates 70th Anniversary Of Victory Day
Paranoid Android
Paranoid Android
Ki ette meg?

Nyitókép: Host photo agency / RIA Novosti via Getty Images

„Aztán ha áttörték a frontot a diadalmas nyugati erők, biztos nem fognak az oroszok taktikai atomfegyvereket bevetni itt-ott. Az oroszok olyanok, hogy nem. Inkább megadják magukat. Mondjuk talán abban megegyezhetünk, hogy minimum kétszázezer nyugati katonát kellene Ukrajnába küldeni, a NATO minden európai fegyverzetével, beleértve a szinte teljes légvédelmet, hogy meg lehessen állítani az éppen most fenyegető orosz előretöréseket, vagy esetleg komoly területeket lehessen visszavenni az oroszoktól.

Jelenleg a teljes európai NATO-nak nincs ennyi háborúképes első vonalas katonája, még az amerikaiak sem tudnának csak hónapok alatt ennyi embert összekaparni, és persze csak a hadseregen kívülről. Arról nem is beszélve, hogy ez egy teljesen újfajta háború, amiről már rengeteg tapasztalat van, de azt nem egy három napos tréning alatt fogják átadni mondjuk egy afganisztáni veteránnak sem. Ha ma elkezdik kiképezni ezeket az embereket százezer számra, akkor is csak fél év múlva lesznek bevethetőek.

Ha optimisták vagyunk. Arról sem beszélve, hogy lehet-e több százezer olyan katonát találni, akik hajlandóak elmenni harcolni az oroszok ellen. És persze az oroszok majd bevárják nyugton és türelemmel, amíg felkészülnek ellenük. És ha ez nem egy hivatásos, tehát önkéntes hadsereg lesz, akkor vajon mit szólnak majd a nyugati közvélemények ahhoz, hogy valamiféle sorozást kell bevezetni?

Nehéz más olyan dolgot találni, ami ennyiféleképpen lehetetlen vagy abszurd, mint a jelentős méretű nyugati csapatok bevetése Ukrajnában. Ez azonban nem szokta megakadályozni az újkommunista, újliberális politikai vezetéseket nyugaton, hogy bepróbálkozzanak. És a még egyszerűbb lelkületű felebarátaink kedvéért: Abból, hogy nem akarunk háborúzni vele, semmiféle formában nem következik az, hogy szeretjük az orosz birodalmat.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­­a­­z­­i n­i­­­m­f­­­o­­m­­­á­n­­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
urban63
2024. május 10. 09:39
A Svájci "béke tárgyalás"-on majd el dől! Ez a tárgyalás is olyan mint az EU békeallap -hogy küldjünk több fegyvert az ukiknak- ezt a béketárgyalások lefordítva hogyan lehet legyőzni Oroszországot és kifosztani!!
concrete
2024. május 09. 12:31 Szerkesztve
'ThunderDan 2024. május 08. 13:35 Concrete, te háborús uszító idióta!" Látod, összesen ilyen minősítésekre vagy képes, de amit utána karmoltál, az bizony "zűrzavar és borzalom" Nukleáris fegyvereket kizárólag a félidióta Medvégyev emleget. Aki komolyan veszi, vele van egy szinten. Az ENSZ alapokmánya szerint nem feltétel semmi közös szövetségi tagság ahhoz, hogy egy agresszió áldozatául esett országot egy másik ENSZ tagállam katonailag megsegítsen az agresszor elleni védekezésben. Ha jól tudom, Oroszország, bár támadó hadsereget küldött Ukrajna területére, saját értékelése szerint nem visel háborút. Ehhez képest tényleg nem lenne Oroszország elleni háború, ha másik ország(ok) hadereje Ukrajna területét segítene megtisztítani az ott háborús bűncselekményeket megvalósító idegen hadseregtől. Senki sem harcolna Oroszország ellen, csak az eltévedt katonáit és repülőgépeit terelné a megfelelő (keleti) irányba. Oroszország ellen Oroszország területén lehet háborúzni. Máshol nem.
Vén Csataló
2024. május 09. 12:23
Alapvetően nem rossz a bevezetőben említett koncepció, de mindenképpen ki kellene bővíteni az említett politikusokat támogató sajtóval és gazdasági érdekcsoportokkal. Ne legyen már félmunka belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!