Itt vannak a legfrissebb információk Robert Fico állapotáról

2024. május 21. 15:38

Közben a szlovák parlament egyhangúan elfogadta a kormánypárti képviselők által beterjesztett határozati javaslatot, amely a gyűlölködés beszüntetésére szólított fel.

2024. május 21. 15:38

Nyitókép: Milan Jaros/Getty Images

A kormányhivatal legfrissebb tájékoztatása szerint Robert Fico szlovák miniszterelnök kedd reggel egy CT-vizsgálaton esett át – számolt be róla az Új Szó.

A kedd reggeli orvosi konzultáció részeként Robert Fico hasi ellenőrző CT-vizsgálaton esett át. Emellett további, nem részletezett lépéseket is tettek a miniszterelnök egészségügyi állapotának javítása érdekében.

A szlovák miniszterelnök továbbra is eszméleténél van, kommunikál 

– tájékoztatta a kormányhivatal az Új Szót.

Közben a szlovák parlament egyhangúan elfogadta a kormánypárti képviselők által beterjesztett határozati javaslatot, amely a gyűlölködés beszüntetésére szólított fel.

A határozat szerint az emberek nem válhatnak gyűlölködés célpontjává a politikai nézeteik miatt

„A szlovák parlament megdöbbenéssel és mély aggodalommal értesült a Robert Fico kormányfő elleni merényletről, melyet nyilvánvalóan politikai indíttatásból követtek el, és a lehető legélesebben elítéli a történteket. A parlament elutasít mindennemű erőszakot, és különösen ezt az erőszakos cselekményt, melyet a merénylő csakis azért követett el, mert a politikai nézetei eltérnek a kormányétól” – olvasható a határozatban.

A parlament felhívta az összes pártot, a médiát, a civil szervezeteket, a közjogi méltóságokat és a közszereplőket, hogy fogadják el a parlamenti választások eredményét, ne szítsanak gyűlöletet a demokratikusan megválasztott, legitim kormánnyal szemben, a társadalmi békét mozdítsák elő, és hagyjanak fel a gyűlöletkeltő retorikával.

Az Aktuality.sk beszámolója szerint Robert Kalinák védelmi miniszter kedden – a határozati javaslat megszavazása után – a parlamentben elmondta, hogy a miniszterelnök teljes felépülése érdekében hírzárlatot rendeltek el.

Kapcsolódó vélemény

Kaszab Zoltán

Vasárnap.hu

Idézőjel

A sajnálatos eseményből ugyanakkor jó lenne, ha a háborús pszichózisban szenvedő nyugat-európai vezetők is tanulnának.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. május 21. 19:47
"A határozat szerint az emberek nem válhatnak gyűlölködés célpontjává a politikai nézeteik miatt" potcselekves ugorgyunk
google-2
2024. május 21. 18:43
A gyűlöletbeszéd az kegyen gyűlöletbeszéd és keményen szankcionálják. A szavakból lesznek az ilyen embertelen tettek is.
altercat1
2024. május 21. 18:27
Libbantkáink szeánszról szeánszra önelégült bárgyúsággal bólogatnak a "pré$$man-üzemben", s mantrázzák az onnan kapott dumát, amit idelöknek. Röhej...
Mich99
2024. május 21. 18:03
Magyarországon is ez a döntő kérdés, hogy a Moslék a gyakorlatban nem fogadja el a két évvel ezelőtti választás eredményét és nem adja meg az akkor megválasztottaknak kijáró tiszteletet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!