Sokan nem erre az üzenetre számítottak Putyintól a moszkvai terrortámadás után

2024. április 11. 07:40

Az orosz elnök az íd al-adhá ünnep alkalmából küldött üzenetet a muszlimoknak.

2024. április 11. 07:40
Russia's President Putin In Bishkek For The Eurasian Economic Union Summit

Nyitókép: Contributor/Getty Images

Ahogy korábban megírtuk, március 22-én 139 életet követelő, kegyetlen terrortámadás történt Moszkvában, amiért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. Az orosz elnök a közelgő íd al-adhá ünnep alkalmából küldött szívélyes üzenetet az orosz muszlim közösségeknek, kiemelve, hogy kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy Oroszország egységes legyen – írta meg az Origo.

Putyin üzenetében kiemelte, hogy a muszlim közösségek kreatív és fontos résztvevői az orosz mindennapoknak, és hogy büszkén viszik tovább az őseik kultúráját és szem előtt tartják a következő generáció oktatásának fontosságát.

Putyin jó egészséget, sok sikert és minden jót kívánt az Oroszországban élő muszlimoknak.

Az orosz elnök üzenete annak kapcsán váratlan, hogy március végén még úgy fogalmazott, hogy az „iszlamisták kezével követték el a terrortámadást”. Később viszont már az lett az orosz álláspont, hogy a merénylet mögött valójában Ukrajna áll.

Az íd al-adhá, törökül Kurban bayramı (jelentése: áldozati ünnep), az iszlám világ egyik legfontosabb ünnepe. Annak az emlékére tartják, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát Istennek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:52
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­á­r­­­n­a­k­­­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
connorj
2024. április 19. 18:05
Szerintem értik az üzit. Ott, ahol kell...
nakatomi
2024. április 11. 13:44
"Az orosz elnök üzenete annak kapcsán VÁRATLAN, hogy március végén még úgy fogalmazott, hogy az „ISZLAMISTÁK kezével követték el a terrortámadást”." Valójában nincs ellentmondás a két nyilatkozat között. Tehát egyáltalán NEM VÁRATLAN. Az "iszlamisták" kifejezés nem általában a muszlim vallásúakra vonatkozott. Hanem ezeknek csupán egy radikalizálódott csoportjára. Jól jelzi a különbséget, hogy a terroristákat muszlim vallású csecsenek fülelték le. (szó szerint ;) )
ÁrPi
2024. április 11. 11:40
" Az íd al-adhá, törökül Kurban bayramı (jelentése: áldozati ünnep), az iszlám világ egyik legfontosabb ünnepe. Annak az emlékére tartják, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát Istennek." Talán apolitikus , senkit sem érdeklő Érdekesség a vér vonalakhoz: Ábrahám gyermekáldozási hittanúság tétele pedig az Iszmaél nevű, az első fiát érintő dolog volt (Értsd: Nem Izsák az a fia) a muszlimok hite szerint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!