Minden magyarnak szívmelengető, amit a szomszédos ország elnöke mondott

2024. április 17. 10:32

Alekszandar Vucsics egy vásáron azt mondta Milorad Dodiknak, hogy amíg vannak szerbek, addig a magyarok sohasem lesznek egyedül.

2024. április 17. 10:32

Nyitókép: AFP/Máthé Zoltán

Egy vásáron találkozott Alekszandar Vucsics szerb elnök Milorad Dodikkal, a boszniai szerbek első emberével, a közös programot számos riporter kísérte. Ennek köszönhetően került napvilágra egy videó a horvát Indexen, amelyen az hallható, hogy a két politikus Magyarországról beszél.

Vucsics azt javasolta Dodiknak, hogy keressék fel „magyar testvéreiket”, amivel a magyar pavilonra utalt. Dodik egyetértően reagált, mondván, „ne érezzék magukat egyedül”, amire a szerb elnök visszakérdezett:

Egyedül? Amíg vannak szerbek, addig a magyarok sohasem lesznek egyedül.

Orbán Viktor egyébként nemrég Belgrádban járt, ahol a koszovói helyzet, a gazdasági növekedés tervei, a Nyugat-Balkán uniós integrációja és a közös projektek kidolgozása mellett a labdarúgásról és a borokról is beszélt Vucsiccsal. A magyar miniszterelnök Dodikkal is jó kapcsolatot ápol, két hete tőle vette át a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:49
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­­á­n­y­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­n­­a­­k­­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
LPJ53
2024. április 17. 16:16
Amíg bekerülnek az EU nak,majd mint a románok,horvátok.
masikhozzaszolo
2024. április 17. 13:29
A Vajdaságban a délvidéki vérengzések kapcsán mintegy ötezer magyar vesztette életét. Trutkó, Eszék, magyarverés, stb Most éppen békében vannak. De ott ne legyen magyar.
levaijan
2024. április 17. 13:20
nemiszerb mindkettő,elkerülni mindegyiket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!