The Telegraph: Az Egyesült Államok kilép a NATO-ból, ha Trump lesz az elnök

2024. március 10. 07:02

A lap szerint Európának készen kell állnia.

2024. március 10. 07:02

Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

***

Külföldi diplomaták azt nyilatkozták a The Telegraphnak, hogy amennyiben Donald Trump lesz az amerikai elnök, az Egyesült Államok kilép a NATO-ból, amire fel kell készülnie Európának. A brit lap forrásai szerint, akik egyébként NATO-tagok diplomatái, az európai fővárosoknak újra kell gondolniuk a jelenlegi védelmi képességeket.

Sőt,

 szerintük Trump „bátorítani” fogja Oroszországot, hogy támadja meg azokat a NATO-tagokat, amelyek „nem fizetik ki a számláikat”. 

A The Telegraph szerint az Egyesült Királyságnak nincs készenléti terve egy ilyen helyzetre, más fővárosokban azonban „kezd derengeni a felismerés”.

Később ezek a diplomaták ezt mondták Trumpról: „Senki sem tudja, mit fog legközelebb tenni”. Egy másik NATO-tagország diplomatája szerint Trump megjegyzései éles megvilágításba helyezték, „mennyire függünk az Egyesült Államoktól”. 

 

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:08
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­l­á­­­n­­­y­o­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­a­k­­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
pipa89
2024. március 11. 15:07
Nos, ezt speciel örömmel fogadnám.
balu3
2024. március 10. 17:26
Ipiapacs kilépek, gondolatok:-; USA támaszpontokat veszít, Kína kiteljesedik - a világ azt mondja lesz majd valahogyan.
nempolitizalok-0
2024. március 10. 15:14
Bár úgy lenne. A franciák és a németek már nem tudnak bennünket a háborús politikájukra kényszeríteni, főleg úgy, hogy Trump haver.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!