Politikai einstand az orosz vagyonra

2024. március 22. 08:07

A magukat a világ vezetőinek vallók teljességgel elvesztették realitásérzéküket, de legalábbis a józan eszüket, mivel a kiváló ötletükre az orosz válasz azonnal meg is érkezett.

2024. március 22. 08:07
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Richard Baker / Getty Images

 

„... az Európai Unió egyes politikusai, sőt a svájci kormány is úgy döntöttek, elkobozzák a külföldön elhelyezett orosz pénzeszközöket. A döntést megelőzően nem született bírói ítélet, ahogy az egy demokráciát magáénak való világban elvárható lenne. Sokkal inkább politikai döntés következtében akarják végrehajtani az einstandot, ami nyilvánvalóan teljességgel abszurd.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európai Uniónál még halvány magyarázat létezhetne, hiszen az ­uniós ­NATO-országok gyakorlatilag háborúznak az oroszokkal az ukrán fronton. A svájci felbuzdulás azonban külön megfejtést igényel, hisz a lépést megelőzően elfelejtettek hadat üzenni Moszkvának. Amennyiben megtették volna, a háborúban álló felektől nem lenne elvárható, hogy őrizgessék ellenfelük pénzét vagy bármi más értékét. A svájci hadsereg képességéből kiindulva azonban merész történelmi tett lenne hadba lépniük Oroszországgal. De mit lehet tudni, ha nagy az egó?

Az elkobzás ügyében a leginkább kezelhető magyarázat, hogy 

a magukat a világ vezetőinek vallók teljességgel elvesztették realitásérzéküket, de legalábbis a józan eszüket, 

mivel a kiváló ötletükre az orosz válasz azonnal meg is érkezett. Na nem ballisztikus rakéták formájában, mondjuk egy genfi székhelyű bank trezorjára irányítva. Egyszerűen azzal, hogy Oroszország jogi követeléssel lép fel az Euroclear letétkezelővel szemben. Ezzel egy időben a Bank of Russia lefoglalja az Euroclear által az orosz Nemzeti Elszámolási Értéktárban tartott 33 milliárd eurót. Sőt, Oroszország a hongkongi és dubaji értéktárban lévő Euroclear-alapok lefoglalását is kezdeményezheti.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­á­r­­n­­a­k­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
SzaboGeza
2024. március 22. 23:16
És ki lesz a következő, akire ráböknek, hogy KIFOSZTHATÓ!!!!??? A pénzbirodalmak remeghetnek mert, a pénz válik semmivé!!!
gyaloggos
2024. március 22. 19:01
FELFOGHATATLLAN, hogy jut ilyen bárkinek az eszébe! CSAK ÚGY, UK-MUKK-FUKK ! TÉNYLEG! HOVÁ vezethet ez, ha VALAKIK csak úgy RÁTEHETIK kezüket MAGÁNVAGYONOKRA, vagy akár állami vagyonra!
gyaloggos
2024. március 22. 18:56
EZ tényleg ABSZURD!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!