Nőnek vallják magukat spanyol katonák a több juttatás érdekében

2024. március 08. 19:17

Megéri nekik a lepapírozott nemváltás.

2024. március 08. 19:17
null

Nyitókép: Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

Egy vizsgálat szerint spanyol katonák és rendőrök megváltoztatják nemüket, hogy hozzáférjenek a nőknek szánt juttatásokhoz – olvasható a Telegraph brit lap oldalán.

Spanyolország baloldali kormánya 2022-ben olyan törvényt vezetett be, amely megkönnyítette a formális átváltozást, ugyanakkor növelte a katonai és biztonsági erőknél dolgozó nők számára nyújtott juttatásokat.

A változtatás bevezetése óta 41 férfi változott nővé az észak-afrikai Ceuta spanyol területen. Ebből a számból csak négyen változtatták meg a nevüket.

Az El Español című online újság beszámolója szerint a 37 újonnan bejegyzett nő túlnyomó többsége a hadseregnél vagy a rendőrségnél dolgozik.

Roberto Perdigones, a hadsereg tizedese, aki tavaly regisztráltatta magát nőként, most több pénzt keres, és jobb szálláson él. „Kívülről heteroszexuális férfinak érzem magam, de belül leszbikus vagyok. És ez utóbbi az, ami számít. Ezért hajtottam végre a jogi változást, hogy nő legyek” – mondta az El Españolnak Perdigones tizedes, aki továbbra is szakállat visel.

A ceutai biztonsági erőkhöz közel álló források szerint a férfi tisztek az előléptetések reményében változtatják meg jogi nemüket. Perdigones tizedes szerint a pozitív diszkrimináció ösztönzi a nővé válást.
 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2024. március 21. 17:16
jól teszik! húzzák csak le az államot, ahogy tudják, ha már ilyen gyökér elfogadóan woke-ok, akkor a cechet is állják szépen
BBALU
2024. március 09. 22:44
A latinokat mindig is egy puhány pöcsöknek tartottam.
Autofocus
2024. március 09. 20:15 Szerkesztve
Katonák anyámasszonyai.
masikhozzaszolo
2024. március 09. 16:29
/belül leszbikus vagyok/ A kijelentés kevés. Én megnézném egy másfél méteres anális katéterrel. Mondjuk egy borotválkozó tükörrel a végén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!