Medvegyev nem áll le: A románok nem egy nemzet, hanem egy életforma

2024. március 15. 22:10

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese szerint a bukaresti követelés szemtelenség, így Románia az EP állásfoglalása ellenére sem kapja vissza Oroszországtól a vagyonát.

2024. március 15. 22:10

Nyitókép: Yekaterina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP

 

Zokon vették Moszkvában az Európai Parlament tegnapi állásfoglalását, miszerint Oroszország szolgáltassa vissza Romániának az első világháború idején a gondjaira bízott román aranytartalékot – számol be a Főtér. Ugyan sikerült biztos helyre szállítani a csaknem 92 tonna aranyat, viszont arra nem gondoltak, hogy jó száz évvel később is még mindig őrizni fogják számukra.  

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint Románia Oroszország kárára kívánja megoldani a gazdasági problémáit. Azt írta a Telegramon, hogy Bukarest „százéves fantomadósságait” hárítaná Oroszországra, így enyhítve az ország katasztrofális gazdasági helyzetén. Azt állította, hogy „szakértői számítások szerint” 

a román adósság Oroszország és a Szovjetunió felé 20-25-ször meghaladja annak a kincsnek az értékét, amelyet a Román Nemzeti Bank bízott Oroszországra 1916-ban és 1917-ben.  

A Zaharovát idéző Komszomolszkaja Pravda szerint 1949-ben Moszkva „szinte az összes adósságát elengedte Romániának a második világháborúban okozott pusztításért”. Az orosz kiadvány azt is felidézi, hogy 2022-ben Románia 4 milliárd eurót kért kártérítésként Oroszországtól.  

Dmitrij Medvegyev, az Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese 

„szemtelenséget” emlegetett a bukaresti követelések kapcsán, és hangsúlyozta, semmi következménye nem lesz az EP állásfoglalásának, 

Románia egy vasat nem kap Oroszországtól. A Vkontakte orosz alapítású közösségi oldalon közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy „az európai vezetők idióták”, majd kijelentette: „a románok nem egy nemzet, hanem egy életforma”.

Medvegyev szerint az EU „300 milliárd dollár értékű orosz vagyont lopott el, és most egy aranyrög visszaadását követeli. Nincs mit mondanom oroszul, csak elküldeni tudom őket (…) Egyszóval, menjenek a pokolba” – mondta a románokra utalva.  

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­o­­k­­ ­­­v­á­­r­n­a­­­k­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
kar-6-alom
2024. március 16. 19:23
Jó-jó, de ha az EU közbenjárására mégis visszakapják az Oroszoktól a rájuk bízott aranyat, akkor ők adják már vissza a rájuk bízott Erdélyt!
lendvaiildiko
2024. március 16. 15:21
Akitosz gondolata: „a románok nem egy nemzet, hanem egy életforma”. Ezt nem Medvegyev találta ki. Csak idézi. Ez igaz, de sokszor és sokkhelyen kell ismételni. Sőt, Istenben boldogult Zsirinovszkij mondott még mást is: A románok nem csak az országukat lopták mástól, de a nyelvüket is. (ez utóbbit a genetikai vizsgálatok fényesen bebizonyították, kiderült, hogy nem latin hanem főleg szláv vér csörgedezik ereikben .
lajajakab11
2024. március 16. 14:27
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!