Magyarország miatt nyaggatják az olasz miniszterelnököt

2024. március 21. 10:02

Giorgia Melonitól azt követeli a Demokrata Párt, hogy beszéljen Orbán Viktorral Ukrajna támogatásáról, a kormányfő szerint viszont nincs miről, hiszen a szavazatok és döntések egyértelműek.

2024. március 21. 10:02
ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Giorgia Meloni a legutóbbi szenátusi ülésen ismét leszögezte, hogy nem szándékozik katonákat küldeni Ukrajnába, a végrehajtó hatalom célja megteremteni a tárgyalási feltételeket – írja az Il Giornale. A lap a teljes olasz sajtóhoz hasonlóan beszámolt arról is, hogy a szélsőségesen magyarellenes Demokrata Párt azt követelte a miniszterelnöktől, hogy beszéljen Orbán Viktorral Ukrajna támogatásáról.

A döntések és a szavazatok számítanak, ezek alapján pedig az elmúlt két csúcson előrébb jutottunk Ukrajna EU-csatlakozásával és finanszírozásával kapcsolatban is

– reagált Meloni.

Az olasz kormányfő nemrég kijelentette, ha az Európai Unió egyes országait alacsonyabb rendűként kezeljük, az meggyengíti Európát, nem erősíti.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2024. március 24. 05:28
Ha Meloni nem beszél Orbánnal, akkor az olasz demokraták teroristákat küldenek a Zene Házába, mint náci elvtársaik a Crocus City Hallba?
Laci DACH
2024. március 22. 09:31
Meloni is Ukrajna pártján - Putyin ellen van, ebben Lengyelországgal közösen. Mint EU és NATO tagország. Ha Orbán nem - akkor majd kirakják!!! Putyinozás és NATOellenesség nem felel meg a NATOnak! Meloni volt 2x Ukrajnában - látta az orosz terroristák lakóház-kórház-civil helyek pusztitásait- idösek kivégzett holttesteit.. ès Orbán Putyinhoz huz..!!
Lajoss
2024. március 21. 21:14
Legközelebb klott-gatyában pezsgőzik a csüngőhasúval…. 😂😂😂😂
Reszelő Aladár
2024. március 21. 14:22
A kép alapján buli volt az este...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!