Álhír jelent meg a Bloombergen Magyarországról

2024. február 09. 10:33

A cikk Vlagyimir Putyinhoz köti a magyar szuverenitásvédelmi törvényt, pedig az valójában éppen amerikai és izraeli példát követ. A szerzők azt is állítják, terelés, hogy az Oroszországgal való tárgyalás lezárná az ukrajnai háborút.

2024. február 09. 10:33
ORBÁN Viktor

Magyarországon olyan szuverenitásvédelmi törvényt fogadtak el, amely egyenesen Vlagyimir Putyin forgatókönyvéből származik – áll a Bloomberg cikkében. Csakhogy ez nem igaz: az orosz szabályozás össze sem hasonlítható a magyarral, hiszen Magyarország inkább az amerikai és az izraeli példákat követi.

A publicisztika alapján megerősíti az Európai Unió hitelességét és működőképességét, hogy Brüsszel szembeszállt Orbán Viktorral az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomag ügyében.

A szerzők azonban azt is kijelentik, hogy az EU-nak meg kell vizsgálnia, miként akadályozhatna meg egy ilyen vitát a következő alkalommal. Javaslatként megfogalmazták a minősített többségi szavazást lehetővé tévő mechanizmusok nagyobb mértékű alkalmazását, így a hasonlóan gondolkodó uniós kormányok összehangoltan is felléphetnének, anélkül, hogy a másként gondolkodókat kényszerítenék a csatlakozásra.

Orbán Viktor kritizálta a kijevi kormány korrupcióját, valamint azt állította, az Oroszországgal folytatott tárgyalások véget vetnének a háborúnak. Ez nagyrészt terelés

– állítja a cikk.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. február 11. 16:56
“Meg külföldi donorok és EUs közpénzen is híznak, no meg a népszaga állami hirdetésen. “ - reagál, h írom, az ellenzéki sajtót TÚLNYOMÓ RÉSZBEN az olvasóik fizetik, míg a kormánysajtót, benne a KÖZsajtót meg TÚLNYOMÓ RÉSZBEN a teljes közösség. Amit erre válaszol, e tényen nem változtat. Szóra sem érdemes. De egy kérdés azért foglalkoztat: Tulajdonképpen miért hazudik itt Maga nekem?
csapláros
2024. február 10. 12:36
Zokniipekakuana 2024. február 09. 21:36 ..."A felsorolt médiumokat a nézőik fizetik. "... A faszt fizetik a nézők TELJESEN, a Telex, 444, RTL Klub, Népszava, HVG, ATV, Index stb. médiumokat, bazdmeg! Ezek mind PÁLYÁZTAK a médiumhatóságnál, és nyertek! Ezek az ellenzéki médiumok IS KAPNAK állami támogatásokat, úgy, mint az ellenzéki pártok is. Más kérdés, hogy a támogatás népszerűség arányos, 70 % állami (Fidesz média), és 30 %-on marakodik az ellenzék. Naná, hogy kell hozzá nézői ÉS reklám támogatás IS és persze jól jönnek a guruló dollárok is külföldről. A baj az, hogy nem azok támogatják az ellenzéki médiumokat a nézők részéről sem, akiknek VAN (Gyurcsány, Bige, Kókadt Jani, Fegyőr, Csekkata, stb.), hanem a csóró megvezetett lumpen prolik és kisnyugdíjasok! Ezért a nézői támogatások aránya sem nagyobb 5-10 %-nál!
B_kanya
2024. február 09. 22:44
Zokniipekakuana 2024. február 09. 21:36 "A felsorolt médiumokat a nézőik fizetik." Meg külföldi donorok és EUs közpénzen is híznak, no meg a népszaga állami hirdetésen.
B_kanya
2024. február 09. 22:43
Pelso j. 2024. február 09. 20:10 "2021-ben az oroszoknál hatályba lépett ún. nemzetbiztonsági stratégia amelynek része “Oroszország kulturális szuverenitásának védelme ” a nyugat támadásaitól. Persze véletlen: alig két év múlva a Magyar Nemzet már fröcsögte Magyarország kulturális szuverenitásának védelmét a nyugati támadásoktól. " Ja, háét pelsóka, a nyugatról fizetett támadó meg itt vinnyog, hogy ketten is kimondták: a fű zöld, az ég kék. Amúgy Japán meg Dél-Korea is ugyanúgy elkezdte gyepálni a femboyokat, mint Tajvan és... hát a komcsi Kína is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!