The Telegraph: Az ukrán légvédelem nem tudja visszaverni Oroszország téli hadjáratát

2024. január 02. 08:58

A brit lap szerint meggyűlhet az ukrán légvédelem baja a lőszerhiánnyal.

2024. január 02. 08:58

A Telegraph arról ír elemzésében, hogy az ukrán légvédelem egész egyszerűen nem lesz képes visszaverni Oroszország téli hadjáratának támadásait. Hangsúlyozzák: 

az ukránoknak választaniuk kell majd az objektumok közül, hogy melyiket akarják megvédeni.

A brit lap szakértői szerint ennek az az oka, hogy nem biztosít a Nyugat elegendő légvédelmi rendszert és rakétákat. 

Jimmy Rushton katonai elemző így fogalmaz: „Lesznek olyan rendszerek, amelyekhez még a jelenleginél is jobban kell adagolni a lőszereiket. 

Lehet, hogy egyszerűen azért nem találnak majd el néhány célpontot, mert nem lesz elég elfogórakétájuk.”

Komoly aggodalomra adnak okot a Patriot elfogórakéták készletei, írják, amelyek az amerikai katonai segítségnyújtás elapadása miatt idő előtt elfogyhatnak.

Nyitókép: Illusztráció. Twitter

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefan74
2024. január 03. 17:25
Én hittem Kaiser Ferinek, aki azt mondta, hogy az oroszok kifogytak a rakétákból és már csak gyalogsági ásóval harcolnak!!!
Hohokam
2024. január 02. 21:29
....node ebből NEHOGY az a következtetés szülessen, hogy akkor esetleg kéne tárgyalni a tűzszünetről ....még néhány ukránnal meg orosszal kevesebb halna meg...
B_kanya
2024. január 02. 21:27
Kovács Ubul 2024. január 02. 10:15 "Oroszország kifogásolta Japán döntését, miszerint Patriot PAC-3 légvédelmi rakétákat szállít az Egyesült Államokba, és arra figyelmeztetett, hogy a lépés rendkívül negatív hatással lesz a Moszkva és Tokió közötti kapcsolatokra, különösen, ha a lőszerek Ukrajnába kerülnek" Végül is mi baj lehet, ha a ruszkik a Kurill szigetekre rakétákat telepítettek és Japán elpasszolja a PAC-3-asait? :)))) A bubukák nem értik. Az az évi 130 millió köbméter olajat is be kell juttatni valahogy Japánba, főleg, ha a szaúdiak el is adják nekik.
B_kanya
2024. január 02. 21:22
"Málaga21 2024. január 02. 19:53 Úgy kifogyott a ruszki a rakétából, hogy nincs mivel lelőnie őket a hoholoknak." Tehát a ruszkik antianyag-rakétával lőnek, azaz negatív darabszámot :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!