Elárulták, milyen fegyvert használhatott a prágai merénylő

2023. december 22. 08:23

Egy nagyobb táskákban csempészhetett be több fegyvert is a prágai lövöldöző.

2023. december 22. 08:23
null

Egyre több részlet kerül napvilágra a csütörtökön Prágában történt halálos lövöldözéssel kapcsolatban, amely 14 emberéletet követelt. Az Index értesülése szerint a hatóságok azonosították a támadó fegyverét, a házkutatás során pedig robbanószert is találtak.

A cseh hatóságok információi szerint az elkövető a merénylet során egy AR–15-ös típusú, könnyű félautomata fegyvert használt. Továbbá a támadó otthonában kezdetleges, házilag gyártott robbanószerkezeteket is találtak.

Poggyászban érkezhetett a gyilkos fegyver az egyetemre

Az egyetem rektorának véleménye szerint a vidékről Prágába érkező elkövető egy nagyobb poggyászában csempészte be a fegyverét. Milena Králícková rektor szerint mivel a hallgatók különféle helyekről, nagyobb poggyászokkal érkeznek az egyetemre, ez egyáltalán nem volt feltűnő.

A rektor ugyanakkor elmondta, hogy jelenleg csak feltételezésről van szó, mivel ezt hivatalosan nem tudják megerősíteni. Martin Vondrásek rendőrfőnök ugyanakkor az éjszakába nyúló helyszínelés során több egyéb lőfegyvert is talált az egyetem épületében. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a támadó egy nagyobb poggyászban rejthette el fegyvereit.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Tomas Tkacik / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

***

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. december 22. 13:35
Vissza kell emlékezni arra az esetre is amikor az egyik egyetemi előadáson egyik idióta kitette maga elé 'A" fegyvert. Fél évig a hülye kommandósokon röhögtek, akik leteperték az ürgét a helyszinen, majd kiderült, hogy egy játékfegyverről volt szó. Pedig lóghattak volna az ablakokból is, mint a mostani esetnél történt a menekülőkkel. (túlélőkkel)
survivor
2023. december 22. 09:27
A művesz bölcsész jól kepzett lövész...
survivor
2023. december 22. 09:26
LMP Lehet Menni Picsába...
survivor
2023. december 22. 09:25
Nincs CIVIL fegyver..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!