Amerikából üzenik: Orbán Viktoron múlik minden

2023. december 14. 08:52

A Bloomberg szerint az EU-csúcs végkimenetele, sőt, részben Ukrajna sorsa is Orbán Viktoron múlik, aki továbbra sem támogatja az ukránok csatlakozását, mert az beláthatatlan következményekkel járna.

2023. december 14. 08:52
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir; MILEI, Javier

Orbán Viktortól függ, milyen eredménnyel zárul az Európai Unió vezetőinek csúcstalálkozója – írja a Bloomberg, amely naponta több cikket is szentel annak, hogy a magyar miniszterelnök nem támogatja Ukrajna EU-csatlakozását, valamint 50 milliárd eurós segélyét.

A lap azt állítja, ha csatlakozás helyett megfogadják Orbán Viktor tanácsát, és „csak” stratégiai partnerséget ajánlanak Kijevnek, az jelentősen gyengítené az ukránok morálját. Sőt, a szerző úgy véli, ezzel az EU hitelessége is csorbát szenvedne.

Ezt is ajánljuk a témában

A portál egy másik cikkében azt is közli, Ukrajna csak akkor nyerheti meg a háborút, ha továbbra is fegyvereket és pénzt kap szövetségeseitől, tehát Európától és az Egyesült Államoktól, ám több ország vezetőjének lelkesedése csökkent az elmúlt hetekben. A beszámoló szerint

Orbán Viktor számos republikánus politikusnak lett követendő példa, és ezért rajta is múlik Ukrajna sorsa.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. december 14. 18:23
itt omlik orrbaszajba hogy zelenszki a vilag kozepe, aztan most kiderul hogy nem is, mert a Zorban
bornemissza-3
2023. december 14. 18:20
Beláthatatlan következménye annak volt, amikor ebbe belekezdtek. Hamis reményekkel és ábrándokkal. A vége akkor is belátható volt, most pedig már csak azok nem látják, akik nem akarják. De felőlünk menetelhetnek tovább a szakadékba is. Nélkülünk. Mi nem azok vagyunk, akik az orrukig sem látnak, de meg akarják mondani másoknak, hogy mit tegyenek, vagy másokra akarják erőltetni az akaratuk. Mi nem támogatjuk. Ennyi tartozik ránk. Más európai országok és az USA meg azt tesznek, amit akarnak. Ha követnek minket, azt a saját felelősségükre teszik. Meg akkor is, ha nem.
Namond
2023. december 14. 15:33
Ha Orbán visszalép és enged az unió woke libsijeinek, akkor neki annyi.
Haramia
2023. december 14. 12:56
Betyárul elszigetelték az Orbánt. De el ám! Csak még azt nem tudom, hogy bukott-e kedden?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!