Amerikában átlag 26 napot kell várni, míg a családorvoshoz bejuthat az ember

2023. december 18. 18:42

Ez a világ második leggazdagabb országa.

2023. december 18. 18:42
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

„Azt olvastam, hogy Amerikában átlag 26 napot kell várni, míg a családorvoshoz bejuthat az ember. Területi és szakmai szórás van, így New Yorkban 17,4 nap, Bostonban, Portlandben és Minneapolisban 45, 34 és 31 nap, nőgyógyászatra átlag 31,4 nap.

Ezért, akinek baja van, a sürgősségire megy be, ami drága és szintén zsúfolt, és nyilván a valódi sürgősségi eseteket hátráltatja. A Teladeoc nevű telefonos táv »medicinát« ajánlják helyette, hívásonként 45 dollárért (Magyarországon is működik a cég).

Ez a világ második leggazdagabb országa.”

Nyitókép: Boy Anupong

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
delphinus
2023. december 19. 18:35 Szerkesztve
Itthon viszont a covid óta a háziorvosok a lerázós, online vagy telefonos rendelést preferálják itt nálunk és másoktól is hasonló véleményeket hallok. Az orvosok nagyon, túlon-túl sokat megengednek maguknak. Minden tiszteletem azoknak akik ebben a közegben morálisan állva tudtak maradni. Vannak azért. Az USA túl messze van nem a magyar bérekhez pláne nyugdíjhoz mérem és nem hiszem, hogy ilyen rossz lenne a helyzet mint amit ez a cikk sugall.
billysparks
2023. december 19. 10:41
Na és. Ha ma beküld a háziorvos kardiológiára, két hónap múlva sorra kerülsz. Én így jártam Újpesten, a fényességes Varjú kerületében. Februárban kaptam időpontot május elejére a kardiológiára. Wintermantell alatt is volt várás, de nem ennyi. Szegény Gulyás geri meg pont akkor hazudta a kormányinfón, hogy a sürgős vizsgálatokra, mint kardiológia nem kell pár napnál tovább várni. ha nagyon muszáj, akkor elmegyek magánorvoshoz. Két nap és sorban állás nélkül el van intézve minden. Minden bizonnyal ezért vannak várólisták, terelik a tehetősebbeket a magánorvoslás irányába.
Potymog
2023. december 19. 08:36
Remélem, nem azért raktak ide ilyen cikket, hogy bevezessék nálunk is a háziorvoshoz való várólistákat. Ez valóban bedöntené itt is a sürgősségi ellátást, és jelentősen rontana a magyarok életszínvonalán.
Upuaut
2023. december 19. 08:03
Ezt a családorvos izét nem értem vagy hiszem. Ezalatt többször is meg lehet halni. Kivéve, ha valaki bármikor, éjjel-nappal bemehet a sürgősségire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!