Bloomberg: az EU vezetői meg akarják buktatni Orbán Viktort

2023. november 20. 08:28

A Bloombergben megjelenő véleménycikk szerint Orbán Viktort megbuktatnák az Európai Unió vezetői, ám erre nem lesz esélyük, ha a magyar miniszterelnök szövetségese, Donald Trump újra visszatérhetne a Fehér Házba.

2023. november 20. 08:28
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

„Lengyelországban a választások után újra van remény az európai demokráciára, Magyarország viszont továbbra is az oroszbarát diktátor, Orbán Viktor szorításában van" – állítja a Bloombergben megjelenő véleménycikk szerzője. Max Hastings úgy véli, a kontinensen átalakult a jobboldali politika, már egyáltalán nem hasonlít a múlt szélsőséges nacionalista mozgalmaira, előretörése pedig szerinte a közösségi médiának köszönhető, amelyben könnyű terjeszteni az álhíreket.

Az újságíró kijelentette,

vannak, akik azt remélik, hogy Orbán Viktor az Európai Unió vezetőinek nyomására elbukik, de erre csak akkor van esély, ha Donald Trumpot nem választják újra elnökké, mert Trump és Orbán nagyszerű kapcsolatot ápolnak egymással.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha Trump visszakerül a Fehér Házba, szinte biztosan megpróbálja majd kisegíteni budapesti barátját" – írja Hastings, aki azt is állítja, hogy a populizmus képviselői olyan emberek félelmeit használják ki, akik például a bevándorlók miatt aggódnak. Ez azért érdekes, mert eközben már Németországban is egyre többet foglalkoznak azzal a gondolattal, hogyan lehetne hazatoloncolni a migránsokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. november 21. 12:43
Ehhez nekünk is lenne szavunk! Felháborító, és hányinger keltően undorító, ami folyik a demokratikusan megválasztott kormányunk ellen!
khomeini
2023. november 20. 20:55
kretén
Palatin
2023. november 20. 19:29
Ha a Nyugat megpuccsolja Orbánt, akkor biztosra vehetö, hogy a magyarok viszont a pokolra kergetik azokat a belsö gazembereket, akik ebben segédkeztek. Gyurcsánynak lassacskán rá kellene ébredenie, hogy az életével játszik. Szinte biztos, hogy ő egy ilyen fordulatot élve nem úszna meg.
Csubszi
2023. november 20. 16:36
A Fidesz az eredményei miatt nyer, a ballibsik meg mindig hazugsággal, csalással, trükkök százaival akarnak nyerni! Eredményt soha nem tudnak fölmutatni. Na mi meg nekük a középső ujjunkat mutatjuk föl- a nyugati bolsevikoknak is, azok is bukni fognak, ez a természet, a normalitás rendje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!