A Bloomberg sztárújságírója követeli az EU-tól: szigetelje el Magyarországot, buktassa meg Orbán Viktort

2023. november 24. 08:51

A Bloomberg rovatvezetője szerint az Európai Unió vezetői mindent megtehetnek annak érdekében, hogy megbuktassák Orbán Viktort, különösen most, hogy szövetségese, Geert Wilders nyerte meg a hollandiai választásokat.

2023. november 24. 08:51

Az Európai Unión belül a demokrácia szent és sérthetetlen, nincs olyan, hogy illiberális demokrácia. Az EU-nak el kell szigetelnie Orbán Viktor Magyarországát. Ezt a harcot ő választotta, és kemény lesz – írta fenyegetően a Bloomberg sztárújságírója.

Marc Champion szerint az EU mindent megtehet, és meg is kell tennie annak érdekében, hogy a magyar miniszterelnök megbukjon.

A rovatvezető – aki azt is leírta, hogy Vlagyimir Putyint katonai szempontból megalázzák Ukrajnában – úgy véli, különösen sürgetővé vált a feladat Geert Wilders hollandiai győzelme után.

Ezt is ajánljuk a témában

Ideális esetben az EU felfüggesztené Magyarország szavazati jogát és támogatását

– írja Champion, ami ugyebár abszolút rímel a nyíltan magyarellenes Daniel Freund véleményére.

A publicisztika idézi Hegedűs Dánielt, a német Marshall Alapítvány kutatóját, aki szerint amíg Magyarország autoriter szigetként az EU-ban marad, addig folyamatosan aláássa az európai döntéshozatalt.

Brüsszelnek semmilyen forrást nem lenne szabad felszabadítania, amíg Orbán Viktor nem hajt végre érdemi reformokat. De a magyar gazdaság az uniós pénzek nélkül is talpon marad

– sajnálkozott a szerző.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. november 24. 18:59
amúgy érdekes: ha egy újságírót ér üldöztetés az világbotrány. ha egy újságíró buzdít vkinek a kilövésére, az a demokrácia csúcsa! előbbit a munkaadóján kívül ki választotta? milyen közösségi felhatalmazása van? egyedül a munkaadójának tartozik felelősséggel, hogy megszolgálja a beleölt pénzt, a megbízói .pénzét!
Gonella
2023. november 24. 18:50
pánik van! a valóság megértése ragadós! még a végén az ejrópai pógárok fölébrednek a szunyókálásból és elzavarják azokat, akik el akarják pusztítani ejrópát!
KBA98
2023. november 24. 17:01
Stupid asshole!
Bendzsó Boy
2023. november 24. 16:36
"Nincs illiberális demokrácia" mondja ez a szarjankó ! Elmondanám hogy van, úgy hívják KERESZTÉNY DEMOKRÁCIA! Ilyen hülyék teszik tönkre Európát az idióta gender ,migráció, az amerikai vok erőltetésével ! Az a demokratikus ha akinek ez tetszik saját országában megcsinálhatja,de ne ugasson bele hogy mi nem akarjuk! Az meg végkép röhejes hogy ez a tetű kívülről akarja megbuktatni a nagy többséggel megválasztott miniszterelnököt a demokrácia legnagyobb dicsőségére! Tanulhatnál az amerikai demokrácia export bukásából, ugyan is mindenütt csak káosz lett utánuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!