Guardian: Veszélyes pillanathoz érkezett Ukrajna, a Nyugat egyre inkább belefárad a háborúba

2023. október 04. 07:10

„A hírek most egy őrlődő háborúról szólnak, amely akár egy évtizedig is eltarthat” – írja a lap.

2023. október 04. 07:10
null

A Guardian újság szerzője hosszú véleménycikkben fejtette ki véleményét a háború alakulásáról, a brit közvélemény lassú változásáról, valamint Kijev jövőbeli kilátásairól.  A cikkíró szerint bár még mindig magasan lobognak az ukrán zászlók a brit közintézmények falain, de a háború kitörése után a második tél előtt állva, mikor sokan nem merik bekapcsolni a központi fűtést, aggódva az egekbe szökő gázszámlák miatt,

egyfajta furcsa nyilvános kábulat kezd úrrá lenni a társadalmon, amely „csendben elfojtja a háború korai napjainak magas érzelmeit”

 A lap szerint mostanság a hírek egyre inkább egy őrlődő háborúról szólnak, amely akár egy évtizedig is eltarthat

Továbbá kifejtette a szerző: az Ukrajna mögötti egységfront egyre világosabban gyengülni látszik, a brit politikusok pedig legalább kora tavasz óta aggódnak emiatt. A legkomolyabb kihívás Washington, ugyanis a republikánus jobboldal egyre erősebb, és elég nagy esélyt látnak arra, hogy ha Donald Trump nyer jövőre, akkor elzárja majd a „pénzcsapot”.

Veszélyes pillanathoz érkezett Ukrajna, a Nyugat egyre inkább belefárad a háborúba

– tette hozzá az újságíró.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. október 07. 13:22
Félév és Zelensky csúfosan elbukik.
Csigorin
2023. október 05. 17:37
kedves nyugat, hagyjatok mar abba amit szerencsetlen ukranokkal muveltek, ez mar allatkinzas.
repulok
2023. október 05. 16:08
Árnyaltabb a kép ennél, ugyanis az önzetlen adakozás mögött ott az üzlet. Egyrészt az orosz energiahordozók bloķkolása mellett az amerikai LNG tartályhajók aranyárban hozzák a gázt Európába, másrészt a fegyvergyárak ismét teljes kapacitással dolgozhatnak, továbbá a politikusok soha vissza nem térő lehetőséget kapnak a saját dicsőségük felépítésére...
Palatin
2023. október 04. 15:24
Nem fáradtságról van itt szó. Az ukrajnai háborúba való befektetés politikai és gazdasági hasznáról van szó. A Nyugat ezt addig csinálja, amig neki az megéri. Úgy látják, hogy lehúzták róla, amit lehetett, sokkal többet nem érdemes belefektetni. Ha valaki azt gondolja, hogy a Nyugat számára a morál, - vagy mondjuk úgy, hogy az önzetlen segítség -, szerepet játszik, akkor az nagyon téved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!