A CEU nemkívánatos lett Oroszországban

2023. október 17. 08:36

A főügyészség szerint az egyetem le akarja járatni az orosz vezetést és a hadműveleteket.

2023. október 17. 08:36

Az orosz főügyészség sajtószolgálata hétfőn közölte Telegramon

Oroszországban nemkívánatosnak nyilvánították a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemet, 

azaz a CEU-t. A főügyészség szerint a CEU hivatalosan deklarált céljai között szerepel a „nyílt társadalom és a demokrácia” értékeinek előmozdítása Közép- és Kelet-Európa országaiban, valamint a volt Szovjetunió köztársaságaiban, ám a valóságban „erőfeszítései jelenleg az Oroszországi Föderáció különleges hadműveletének és politikai vezetésének lejáratására összpontosulnak”.

A hatóság szerint 

a CEU a programjaiban „szándékosan leértékeli és eltorzítja az orosz állam történelmét, lekicsinyli a kiemelkedő orosz tudósok, írók, kulturális személyiségek érdemeit, és hamis állításokat hirdet, 

amelyek szerint Oroszország bűnös a világ összes kataklizmájában, ami nyilvánvalóan nem felel meg a valóságnak”.

A programokból kizárják az olyan szakértőket, írja a főügyészség, akik bármilyen orosz állami intézménnyel kapcsolatban állnak, vagy az ukrajnai hadműveletet támogatják. A képzési programok középpontjában eszerint Oroszország „háborús bűneire”, az „orosz propagandára” és a „különleges hadműveletet” támogató orosz állampolgárok „másodrendűségére” vonatkozó kijelentések állnak. 

Nyitókép: Illusztráció. MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 17. 16:40
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra!
Robi54
2023. október 17. 16:07
Nálunk sem.
FreeEurope
2023. október 17. 11:52
Úgy basznám ki, mint macskát szarni. CEUT tartani olyan, mint lopós cigányokat hívni az éléskamrába rendet tenni. A végére nem csak az eledelt, hanem a fedelet is ellopják e fejed fölül.
Bell & Sebastian
2023. október 17. 11:19
Ehetős Odó! Valószínűleg van összefüggés az orosz bankrendszer gyökeres átalakítása és Szaros kitakarítása közt. Mivel fű alatt mi is ezt tesszük, van még remény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!