Fény az alagút végén? Egy brit szakértő szerint Kijev megtalálta Putyinék gyenge pontját

2023. augusztus 08. 11:56

Az viszont már más kérdés, hogy mit szól ehhez az Egyesült Államok.

2023. augusztus 08. 11:56
Fekete-tenger, orosz flotta

Richard Kemp brit katonai szakértő a The Telegraphnak írt véleménycikkében arról értekezett, hogy Ukrajna „végre” megtalálta az orosz hadsereg gyenge pontját. Az egykori egyenruhás ezzel azokra az akciókra gondolt, amikor is minap az ukránok tengeri drónokkal támadták a föderáció fekete-tengeri flottáját, több hajó pedig megsérült.

Oroszország a tengeren igencsak sebezhető

Ezt is ajánljuk a témában

– állította Kemp, jelezve, hogy jelentős gazdasági károkat lehet okozni Moszkvának. Miként? Mivel Vlagyimir Putyinék civil hajókkal fekete-tengeri kikötőkből szállítanak kőolajat partnereiknek, Indiának és Kínának, az ukrán dróntámadások, illetve azok fenyegetései a civil hajókra is veszélyt jelenthetnek. Az exportkiesés, de legalábbis annak veszélye pedig súlyos csapást jelentene az orosz gazdaság számára. Semmi kétség, Ukrajna megtalálta a Kreml Achilles-sarkát – húzta alá a katonai specialista.

Kérdés azonban, mit szól ehhez Washington, amelynek egy évvel az elnökválasztás előtt nem lehet érdeke, hogy megemelkedjenek a nyersanyaghordozók, így az olaj piaci árai.

Nyitókép: AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 12. 22:19
Én úgy értelmezem: .... Oroszországnak nincs gyenge pontja....
MZperXXL
2023. augusztus 09. 11:31
Gréta mit szól a tankhajók elleni támadáshoz? Az ukránok általi olajszennyezés nem káros a bolygónak, csak a mindenki más olajszennyezése?
ihavrilla
2023. augusztus 09. 07:55
Két hajót támadtak meg és abból egy sérült meg. Nem sérült meg " több hajó". Meglepetés volt egy polgári , védelem nélküli hajó megtámadása, de több nem lesz, az biztos. De az ukrán kikötőknek vége lesz ebben a hónapban, az biztos.
Thészeusz
2023. augusztus 08. 17:21
"Oroszország a tengeren igencsak sebezhető" -egészen addig amíg fel nem fegyverzik a kereskedelmi hajókat a veszélyzónában, ahogy ez annyiszor megtörtént már hasonló háborús helyzetben. Szar, apró drónokról beszélünk, gépágyúk lerendezik a pofájukat, esetleg irányításuk is zavarható. Ha nagyobb a veszély hadihajókkal kísért konvojokba szervezhetők a kereskedelmi hajók, erre is van kb. 100 példa, bevált működő eljárás tengeralattjárók ellen is, nem hogy koborló drónok ellen.... Ennyit legújabb brit katonai """szakértésről""", már fáj a hülyeségük.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!