Japánnal és Dél-Koreával hadgyakorlatozott az USA

2023. július 16. 10:50

A három ország a ballisztikus rakéták elhárítását gyakorolja.

2023. július 16. 10:50

Közös hadgyakorlatot tartott vasárnap a dél-koreai, a japán és az amerikai hadsereg a Koreai-félsziget partjainál. Az amerikai haditengerészet közlése szerint a műveleten a ballisztikus rakéták elhárítását gyakorolták.

A hadgyakorlaton a tájékoztatás szerint többek között bevetettek egy Aegis ballisztikus rakétavédelmi rendszerrel felszerelt rombolót is.

 

„Hadseregeink erőteljes válaszadási képessége és a felek közötti szoros együttműködés révén hatékonyan tudunk reagálni Észak-Korea nukleáris fenyegetéseire és rakétakilövéseire”

 

– közölték a résztvevő felek.

A műveletet néhány nappal azután került sor, hogy Észak-Korea sikeresen bocsátott fel egy Hvaszong-18 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM).

Az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea legutóbb áprilisban rendezett közös hadgyakorlatot.

Phenjanra ENSZ-szankciók vannak érvényben azóta, hogy Észak-Korea 2006 decemberében nukleáris programba kezdett. A szervezet szankciói között szerepel a ballisztikus rakéták fejlesztésének és tesztelésének tilalma is, azonban Phenjan csak a múlt évben rekordszámú, több mint 70 rakétakísérletet hajtott végre.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Seung-il Ryu / NurPhoto / NurPhoto via AFP


 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 18. 14:20
Nem jó hír. Ezeket ugyanúgy kezelik, mint a németeket...
connorj
2023. július 16. 13:40
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=http://www.apokaliptika.hu/images/apokaliptika/Jelenesekonyve.pdf&ved=2ahUKEwjlxa2NkpOAAxULuaQKHRFOBMQ4FBAWegQIAhAB&usg=AOvVaw0QvGCPhvmN0YweILd48Ksd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!